Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες ποσότητες λιγνίτη στην αυλή της 5ης μονάδας Πτολεμαΐδας, όπου το ορυκτό καύσιμο φτάνει μέσω των ταινιοδρόμων μεταφοράς από το ορυχείο Μαυροπηγής και από το Νότιο Πεδίο.

Σύμφωνα με τον Ανέστη Κεφαλά, επικεφαλής της ΔΕΗ στην υπό κατασκευή μονάδα της Πτολεμαΐδας, τις επόμενες ημέρες «θα δοκιμαστούν τα συστήματα φόρτωσης και μεταφοράς του καυσίμου προς τους μύλους και τον λέβητα της μονάδας, ενώ στη συνέχεια θα δοκιμαστούν τα συστήματα ανάφλεξης του καυσίμου».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσο πλησιάζουμε προς τον Σεπτέμβριο οι ποσότητες λιγνίτη στην αυλή του Σταθμού θα αυξηθούν, μιας και προς τα μέσα του επόμενου μήνα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα.

Ο κ. Κεφαλάς τόνισε ότι «όλα προχωρούν με βάση τον προγραμματισμό, που θέλει τον Δεκέμβριο η μονάδα να τεθεί σε εμπορική λειτουργία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους χώρους του εργοταξίου, τεχνικά στελέχη της ΔΕΗ, εργαζόμενοι και τεχνικοί της αναδόχου εταιρείας, που είναι παρόντες από την έναρξη των πρώτων εργασιών κατασκευής της μονάδας, δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους από την σημερινή εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Μειώθηκαν οι εμπορικές πτήσεις σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. – Μόνη εξαίρεση η Ελλάδα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ξεχάστε τα καλώδια, έρχεται η ασύρματη φόρτιση

Το νηολόγιο του Παναμά έχει αυξηθεί 9,6% από το 2019