Ένα διευρυμένο δίκτυο φορτιστών και ταχυφορτιστών που θα φτάσει τα 2.000 σημεία πρόσβασης το 2023 «χτίζει» η NRG του ομίλου της Motor Oil. Μέχρι το τέλος του έτους ο αντίστοιχος αριθμός θα φτάσει τα 1.000, με ισχυρή παρουσία στις εθνικές οδούς και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, στα πρατήρια καυσίμων AVIN και Shell, σε σούπερ μάρκετ (ήδη έχουν συναφθεί συμφωνίες με τις αλυσίδες Μασούτη και My Market), σε μεγάλα και μικρότερα ξενοδοχεία αλλά και σε δημόσιους χώρους και  πάρκινγκ.

Στις δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ Μασούτη και My Market το σχέδιο της εταιρείας προβλέπει ότι θα εγκατασταθούν συνολικά 800 φορτιστές έως το τέλος της επόμενης χρονιάς.
Η NRG, αναπτύσσει εντατικά την παρουσία της και στο ξενοδοχειακό τομέα μέσα από συνεργασίες με την Grecotel και το Kosta Navarino, ενώ βρίσκεται σε ανάλογες  συζητήσεις και με μικρότερα ξενοδοχεία καθώς για αρκετούς τουρίστες αποτελεί κριτήριο επιλογής ενός ξενοδοχείου η ύπαρξη φορτιστή.

Η κίνηση των φορτίσεων είναι ήδη αυξημένη, σημείωσαν πρόσφατα στελέχη της NRG σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο περίπτερο της εταιρείας στην ΔΕΘ. Η μεγαλύτερη κίνηση εντοπίζεται στα δύο αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με 7 έως 8 φορτίσεις την ημέρα σε ώρες αιχμής.

Αυξημένη ροή παρατηρείται επίσης στα Μέγαρα, στην Αταλάντη και σε κάποια σημεία της Εγνατίας Οδού. Συνολικά η NRG υπολογίζει σε 13.000 έως 14.000 τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα από τα οποία τα 4.000 είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Με βάση  το τιμολόγιο φόρτισης και παρά την έκρηξη τιμών ηλεκτρισμού, η εταιρεία δηλώνει ότι  δεν έχει αναπροσαρμοστεί και είναι στα 0,50 ευρώ/KWh για τους απλούς φορτιστές και στα 0,60 ευρώ/KWh για τους ταχυφορτιστές.

Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να διανύσει 75-80 χλμ με κόστος λίγο πάνω από 5 ευρώ, όταν το αντίστοιχο με το συμβατικό καύσιμο είναι 16 ευρώ.
Μέσω του δικτύου των 60 ταχυφορτιστών που διαθέτει σε Αττική, Πάτρα, Λάρισα, η εταιρεία μπορεί να καλύψει το 80% της φόρτισης μιας μπαταρίας αυτοκινήτου σε λιγότερο από μισή ώρα.
Με ελκυστική ταρίφα προσφέρεται αντίστοιχα και το ειδικό πρόγραμμα incharge home με επιδότηση του φορτιστή.

Η NGR, επενδύοντας στον τομέα του e-mobility και της βιώσιμης μικροκινητικότητας, έχει προχωρήσει στην εξαγορά της Automotive Solutions, η οποία  διαθέτει μία μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και λύσεων που διευρύνουν  την παρουσία της σε μεγάλα ξενοδοχεία με  ολοκληρωμένες λύσεις.

Η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει 500 φορτιστές σε 250 σημεία της χώρας. Μέσω της υπηρεσίας incharge, μπορεί κάποιος να βρει το σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να παρακολουθεί τη φόρτιση και να ολοκληρώσει την πληρωμή του.

Στα ΣΕΑ ή εταιρεία έχει εγκαταστήσει φορτιστές σε 27 σημεία ενώ έχει ξεκινήσει ήδη αναβάθμιση της δυναμικότητας των φορτιστών ανάλογα με την ζήτηση όπως για παράδειγμα στο ΣΕΑ της Αταλάντης.

Διαβάστε ακόμα:

Τι αλλάζει στην κτηματαγορά το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

«Σπίτι μου»: Πως θα πάρετε «φθηνό» στεγαστικό έως 150.000 – Τι πρέπει να προσέξετε

Restart για το ελληνικό Χρηματιστήριο – Το σχέδιο για IPOs, αύξηση διασποράς και «φρέσκα» κεφάλαια