Οι τιμές πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για αρκετό διάστημα, εκτιμά ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδει το Bloomberg, τονίζοντας ότι οι τιμές πετρελαίου πρόκειται να έχουν εν τέλει μια κυκλική ανάκαμψη.
Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν την Παρασκευή καθώς η πολεμική σύρραξη στη Συρία “βαθαίνει” αλλά και εν αναμονή του τυφώνα Joaquin που αναμένεται περάσει από τις ΗΠΑ αλλά όχι και να επηρεάσει πολύ τις πετρελαϊκές τους εγκαταστάσεις.
Το αμερικανικό αργό ανήλθε στα 45,31 δολάρια το βαρέλι, κατά 57 σεντς υψηλότερα ενώ το brent κινήθηκε ανοδικά 48 σεντς στα 48,17 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο έκλεισε την προηγούμενη σεζόν κατά 68 σεντς χαμηλότερα.
Σύμφωνα με τους traders, στην αγορά πετρελαίου υπάρχει ένα επιπλέον ρίσκο από τις διαμάχες στη Συρία όπου η Ρωσία και οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές.
Παράλληλα, η αμερικανική παραγωγή ενισχύθηκε απροσδόκητα την προηγούμενη εβδομάδα.
“Τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν αδύναμα. Συνεχίζουμε να βλέπουμε πιο αδύναμα στοιχεία που οδηγούν τις τιμές πετρελαίου χαμηλότερα βραχυπρόθεσμα” τονίζουν οι αναλυτές της ANZ.
Ρωσία: Σε επίπεδα-ρεκόρ η παραγωγή πετρελαίου τον Σεπτέμβριο
Σε επίπεδα που είχαν επιτευχθεί επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης έφθασε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τις πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Βάσει των επίσημων στοιχείων η παραγωγή Σεπτεμβρίου έφθασε στα 10,74 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με την αύξηση να φθάνει στο 0,4% από τον Αύγουστο.
Η νέα ενίσχυση της ρωσικής παραγωγής αποτελεί μία ακόμη «απειλή» για την αγορά πετρελαίου, ενώ καθιστά ακόμη σαφέστερο το γεγονός ότι η Ρωσία δεν είναι προετοιμασμένη να ενταχθεί στον OPEC, ο οποίος κρατά σταθερή την παραγωγή του, με στόχο να υπάρξει έστω και ήπιος περιορισμός της πτωτικής πορείας των πετρελαϊκών αποτιμήσεων.


Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.