Ενέργεια & Περιβάλλον

Σρέντερ: Δηλώνει ότι δεν είναι υποψήφιος για το Εποπτικό Συμβούλιο της Gazprom

  • newsroom


Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η ρωσική Gazprom πρότεινε επισήμως τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της

Στη δήλωση ότι έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από την υποψηφιότητα για μια θέση στο Εποπτικό Συμβούλιο της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Gazprom προχώρησε πριν από λίγο ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο LinkedIn ο Γκέρχαρντ Σρέντερ τονίζει ότι έχει εδώ και καιρό ενημερώσει την Gazprom για την απόφασή του να μη διεκδικήσει θέση στο Εποπτικό της Συμβούλιο, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για τις σημερινές ανακοινώσεις.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η ρωσική Gazprom πρότεινε επισήμως τον πρώην Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το περιοδικό Focus.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft ανακοίνωσε ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ την ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί της.

Λίγες ημέρες πριν η Bundestag είχε αποφασίσει τη στέρηση των προνομίων που απολάμβανε ως πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη

Σαουδική Αραβία: Το βασίλειο δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Nαυλαγορά: Ράλι ανόδου για τα φορτηγά πλοία – Αισιοδοξία για τα δεξαμενόπλοια

Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για την απόκτηση των F-35