Ενέργεια & Περιβάλλον

Στην Gaslog η νέα πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα

  • newsroom


Η προσθήκη του FSU θα ενισχύσει σημαντικά την αποθηκευτική δυναμικότητα του Τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας

Στην Gaslog του ομίλου Λιβανού κατακύρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ την Τρίτη, τη μίσθωση της πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης ΥΦΑ (FSU) για 12 μήνες με σκοπό την αναβάθμιση της υποδομής της Ρεβυθούσας για την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας.

Ο Διαχειριστής μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των προσφορών που ελήφθησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργήθηκε μέσω του διαμεσολαβητή “SSY Gas”, προτίθεται να αναθέσει τη σχετική σύμβαση μίσθωσης στην Gaslog, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία υπέβαλλε, σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διαγωνισμού και του πλαισίου που τέθηκε από το Ρυθμιστή, την πλέον ανταγωνιστική και συμβατή με της προδιαγραφές του διαγωνισμού προσφορά.

Η προσθήκη του FSU θα ενισχύσει σημαντικά την αποθηκευτική δυναμικότητα του Τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευελιξία της περιφερειακής αλυσίδας εφοδιασμού με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και συνολικά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η υποδομή υλοποιείται σε εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, σε περίπτωση διακοπής της προμήθειας αερίου από τη Ρωσία και βάσει της απόφασης που εξέδωσε η ΡΑΕ, συμφωνήθηκε ο ΔΕΣΦΑ.

Με αυτό τον τρόπο, θα αυξηθεί κατά περίπου 70% τη δυναμικότητα των τριών υφιστάμενων χερσαίων δεξαμενών του τερματικού σταθμού, από τα 225.000 κυβικά μέτρα σε τουλάχιστον 375.000 κυβικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο θα ακριβύνουν τα στεγαστικά δάνεια όταν η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκια (πίνακας)

Η πρώτη χώρα που «προσγειώνει» όλα τα αεροπλάνα λόγω της ακρίβειας

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Τα ποσά της επιδότησης – Ποιοι αποκλείονται (vid)