Σύμβαση παραχώρησης του παλαιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προς τον Δήμο Ιωαννίτων υπέγραψε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε και η Δημοτική Αρχή.

Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ανακατασκευή του ιστορικού αυτού κτιρίου από τον Δήμο Ιωαννιτών και την απόδοση του στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα της πόλης για την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ιωαννίνων.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς σύμφωνα και με την θετική ανταπόκριση του Πρωθυπουργού καταφέρνουμε να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης των Ιωαννίνων, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Με τη σημερινή συμφωνία ανοίγουμε το δρόμο για την πλήρη ανακατασκευή ενός εμβληματικού μας ακινήτου, η εικόνα του οποίου για πάρα πολλά χρόνια δεν περιποιούσε τιμή ούτε για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ούτε και για την πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κύριο Μωυσή Ελισάφ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πόλο ανάπτυξης που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη, όπως αρμόζει στην πλούσια ιστορία των Ιωαννίνων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή είναι μία μεγάλη μέρα. Ένα κτίριο που συνδέθηκε με την πρόοδο και την ανάπτυξη των Ιωαννίνων, αυτό του παλιού Πανεπιστημίου περνάει στο Δήμο, περνάει στην πόλη. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει το εφαλτήριο για μία νέα εποχή δημιουργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την καταλυτική του συμβολή, την Διοίκηση της ΕΤΑΔ και κυρίως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστό με τις ενέργειες του οποίου φτάσαμε στην τελική υπογραφή παραχώρησης».

Διαβάστε περισσότερα

ING: Ο οδικός χάρτης της ΕΚΤ προς την ομαλοποίηση των επιτοκίων

Είναι επίσημο: Περιβαλλοντικό τέλος 1.000 ευρώ στα παλιά αυτοκίνητα

Η Viva Wallet ετοιμάζει «τράπεζα μικρομεσαίων»