Τα νέα μεγάλα projects της Αθήνας φέρουν ηχηρά αρχιτεκτονικά ονόματα από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό που ακούγονται πλέον ολοένα πιο συχνά στην εγχώρια αγορά.

Όπως αυτό των Foster + Partners που υπογράφουν το masterplan για την «Ανάπτυξη του σύνθετου πολιτιστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, οικιστικού και τουριστικού πόλου επί της οδού Πειραιώς 252 στον Ελαιώνα», το οποίο εγκρίθηκε προ ημερών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Το έργο της Noval Property AEEAΠ του ομίλου Viohalco αναμένεται να ξεπεράσει, όπως έχουν αναφέρει οι επιτελείς της, τα 200 εκατ. ευρώ δημιουργώντας έναν νέο πόλο στην περιοχή.

Η συνεργασία με τoυς Foster + Partners δεν είναι η μοναδική, αφού το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο βάζει την υπογραφή του ως επικεφαλής και στο έτερο project που σχεδιάζει η Noval από κοινού με την Brook Lane Capital στο Μαρούσι για το νέο γραφειακό συγκρότημα στο πρώην ακίνητο της Kodak.

To πολυβραβευμένο διεθνώς αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners έχει εκπονήσει, ως γνωστόν, και το masterplan του έργου στο Ελληνικό, έχοντας συμμετοχή και σε επιμέρους έργα όπως ο πύργος Marina Tower εντός της έκτασης που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

MLIV Pulse: Γιατί οι θεσμικοί επενδυτές αναμένουν μείωση της ισοτιμίας του δολαρίου (πίνακες)

Ηλεκτρικά υδροπλάνα: Πότε αρχίζουν τις πτήσεις τους (tweet)

Έρχονται νέες ταμειακές σε εστιατόρια-καφέ και POS στα delivery

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ