Επενδύσεις

Τουρκία: Μετά το «όχι» της Volkswagen, ετοιμάζει γιγαντιαία επένδυση

  • newsroom


Το μεγαλύτερο επενδυτικό εγχείρημα στην ιστορία της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι έτοιμη να υλοποιήσει η Ford Otosan – Ενθουσιασμένος ο Σουλτάνος 

Μετά το δραστικό και συνάμα δραματικό -για αυτούς- «ΟΧΙ» της Volkswagen  να επενδύσει στην Τουρκία, οι Τούρκοι ιθύνοντες ανακοινώνουν μεγάλα σχέδια στον χώρο της αυτοκίνησης. Πέρα από το επερχόμενο μικρό ηλεκτρικό SUV της TOGG και το νεότευκτο ηλεκτρικό τρακτέρ, η γείτονα χώρα εστιάζει τόσο στο πεδίο των επαγγελματικών οχημάτων όσο και στην εξέλιξη μπαταριών.

Για να υλοποιηθούν τα τελευταία, η Ford Otosan, που αποτελεί μία κοινοπραξία μεταξύ της Ford και του μεγαλύτερου ομίλου επιχειρήσεων της χώρας, Koc Holding, προχώρησε στην επένδυση δύο δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Dailysabah, πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό εγχείρημα στην ιστορία της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αναλυτικότερα, η επένδυση θα υλοποιηθεί στη βιομηχανική περιοχή Kocaeli, η οποία θα συνιστά την πρώτη γραμμή συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων της Τουρκίας, που ταυτόχρονα θα κατασκευάζει και μπαταρίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsauto.gr

Απόρρητο Απόρρητο