Ένα «πράσινο» project μικτής χρήσης για κατοικίες υψηλών προδιαγραφών αλλά και γραφεία στους χαμηλότερους ορόφους.

Ο λόγος για τη νέα επένδυση της Noval Property AEEAΠ, στην περιοχή του Μετς, άνω των 8 εκατ. ευρώ, που έλαβε και τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τη μελέτη αναθεώρησης της οικοδομικής άδειας και την αποπεράτωση της κατασκευής. Οι εγκρίσεις αφορούν την «αλλαγή χρήσης στον πρώτο όροφο και σε τμήμα του ισογείου, την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, τις νέες ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, την ανακαίνιση των όψεων, τις νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις και κατασκευή περγκολών και πισίνας στο δώμα», ενώ από την υλοποίηση της μελέτης «δεν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη σε αρχαιολογικούς χώρους ή μνημεία».

Πρόκειται για το ημιτελές κτίριο επί της οδού Αρδηττού 40-42 στην Αθήνα, συνολικής επιφάνεια 4.284 τ.μ. με 4 ορόφους και 2 υπόγεια, σε οικόπεδο εμβαδού 840 τ.μ. και η αξιοποίησή του προβλέπει ειδικότερα τη διαμόρφωση γραφείων στο ισόγειο – πατάρι και διαμερισμάτων μακροχρόνιας μίσθωσης στον 1ο, 2ο και 3ο όροφο με θέα Ακρόπολη και 13 θέσεις στάθμευσης.

Το κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός με ελεύθερη θέα προς την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα πιστοποιηθεί κατά LEED (Gold ή Platinum). Ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο από πλευράς της θυγατρικής του ομίλου Viohalco σχετίζεται με ένα κομμάτι της εγχώριας αγοράς ακινήτων που παρουσιάζει σε αυτή τη συγκυρία σημαντική ζήτηση, πολύ περισσότερο από την στιγμή που στη συγκεκριμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει μεγάλη έλλειψη κατοικιών σύγχρονων προδιαγραφών.

Συνολικά το επενδυτικό πρόγραμμα της Noval, με μία αξία αποτίμησης των επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών του χαρτοφυλακίου της άνω των 455 εκατ. ευρώ, επικεντρώνεται σε «έργα πιστοποιημένα με διεθνείς περιβαλλοντικές διακρίσεις, όπως LEED και BREEAM, εστιάζοντας σε σύγχρονα, πράσινα και έξυπνα κτίρια γραφείων, σύγχρονα έργα logistics, οικιστικά και αστικές αναπλάσεις», όπως αναφέρει η εταιρεία, ενώ σε βάθος τριετίας οι επενδύσεις αντιστοιχούν σε συνολικά κεφάλαια 350 εκατ. ευρώ. Από αυτά, η μεγαλύτερη παρέμβαση αφορά το project ανάπλασης στην οδό Πειραιώς, για τη δημιουργία ενός «σύνθετου και καινοτόμου πολιτιστικού, εμπορικού και τουριστικού πόλου έλξης επισκεπτών, ο οποίος διατηρεί τις παλιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις επανατοποθετεί στην αγορά με νέες χρήσεις. Το ακίνητο, σε πολεοδομικό, αρχιτεκτονικό αλλά και σε λειτουργικό επίπεδο, αντιμετωπίζεται ως τμήμα ενός αναδυόμενου «Πολιτιστικού Τετραγώνου» μητροπολιτικής εμβέλειας («Art District»), όπου θα συλλειτουργούν η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ο χώρος του Φεστιβάλ Αθηνών μαζί με νέους χώρους πολιτισμού και το σύνολο των μητροπολιτικής αλλά και τοπικής εμβέλειας χρήσεων του επενδυτικού σχεδίου».

Επιπλέον, στα νέα επενδυτικά έργα περιλαμβάνεται το νέο μικτό project στην οδό Αρδηττού με επαγγελματική χρήση και κατοικία, ενώ αμιγώς στο κομμάτι των επαγγελματικών ακινήτων είναι το συγκρότημα των βιοκλιματικών γραφείων στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, σε κοινοπραξία με την Brook Lane Capital, το έργο logistics στην περιοχή της Μάνδρας, η ανακατασκευή και η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου γραφείων επί της Λ. Κηφισίας 199, καθώς και η κατασκευή κτιρίου γραφείων επί της οδού Χειμάρρας στο Μαρούσι.

Διαβάστε ακόμη

Φονικός σεισμός 7,8 στην Τουρκία – Eκατοντάδες νεκροί, τραυματίες και παγιδευμένοι στα ερείπια σε Τουρκία και Συρία (upd – vid)

Έρχεται η ώρα για τους φετινούς ελέγχους στα ακίνητα τύπου Airbnb

Κώστας Γεράρδος: Τριετές επενδυτικό πλάνο 30 εκατ. ευρώ για την Πλαίσιο Computers