Για όσους έχουν αμφιβολίες για το εάν υπάρχει επενδυτική διάθεση για τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα, η 4ετής έκδοση των ΕΛΠΕ αποτελεί μια ξεκάθαρη απάντηση, γράφει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι σχεδιαζόταν, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε το 1,8 δισ. ευρώ.

“Η ογκώδης απόδοση, στην περιοχή του 8,25% -αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από την αρχική πρόταση για 8,5%- εκτιμάται ότι ήταν το κίνητρο, με δεδομένες τις αναιμικές αποδόσεις που προσφέρονται αλλού στην Ευρώπη. Η μέση απόδοση για τα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής κατηγορίας σε ευρώ άγγιξε νέο ιστορικό χαμηλό στο 2,15% στα τέλη της περασμένης εβδομάδας”, εξηγεί η Wall Street Journal.

“Ότι μια ελληνική εταιρεία χωρίς πιστοληπτική αξιολόγηση μπορεί να πουλά ομόλογα είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές αρχίζουν να είναι πιο ‘ζεστοί’ απέναντι στη χώρα”.

Εξάλλου, η τάση επιβεβαιώνεται και από τη γνωστοποίηση της πρόθεσης της Frigoglass να εκδώσει και αυτή το πρώτο δικό της ομόλογα.

Η έκδοση των ΕΛΠΕ είναι μόλις η τρίτη διεθνής ομολογιακή έκδοση από ελληνική εταιρεία, μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πέρυσι.

Την αρχή έκανε η ΦΑΓΕ, η οποία άντλησε 250 εκατ. δολάρια και ακολούθησε ο ΟΤΕ, τον Ιανουάριο, με ομολογιακή έκδοση 700 εκατ. ευρώ.