«H διεθνής πορεία της Intralot θα συνεχιστεί επειδή η εταιρεία είναι πολύ δυνατή»,  δήλωσε προς τους μετόχους της ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος επισήμανε πως η Intralot θα συνεχίσει να αναπτύσσεται οργανικά με την συμμετοχή σε ιδιωτικοποιήσεις και λοταρίες σ όλον τον κόσμο.

Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι, δεν υπάρχουν μόνο τα προβλήματα πρόσβασης σε κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες αλλά και η πρόσβαση σε διεθνή κεφάλαια. Όμως, όπως ανέφεραν και στελέχη της εταιρείας η Intralot ήταν από τις πρώτες εταιρείες οι οποίες εξασφάλισαν ομολογιακό δάνειο πριν ακόμα ξεκινήσουν τα θετικά σημάδια στην ελληνική οικονομία.

Στην παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κ. Αντωνόπουλος, τονίστηκε η διεθνής ανάπτυξη σε όλες τις μεγάλες αγορές του κόσμου ( ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Ν. Αμερική ) καθώς και η έμφαση που δίνει η εταιρεία στην συμμετοχή στις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη λοταριών. Όπως έδειξε, συμπλήρωσε, η άνοδος των κερδών στο α΄ τρίμηνο η στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία επιβραβεύεται αφού στηρίζεται στην οργανική ανάπτυξη και την  τεχνολογική αριστεία.       

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Αντωνόπουλος προσέθεσε: “Παρακολουθούμε στενά όλες τις επιχειρηματικές ευκαιρίες διεθνώς, δίνοντας έμφαση στις συνέργιες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και την νομιμοποίηση των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παραχωρήσεις αποκλειστικών αδειών, καθώς και την απελευθέρωση της αγοράς στην Ευρώπη και τη νομιμοποίηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ασία. Τα επόμενα χρόνια, η INTRALOT θα διατηρήσει την ηγέτιδα θέση της, όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων, συνεχίζοντας να καθορίζει τις τάσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Ταυτόχρονα, η INTRALOT θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική της θέση δίνοντας έμφαση στη συνέχιση της βελτίωσης των ταμειακών ροών και της οικονομικής απόδοσης όλων των υφιστάμενων έργων.”

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 τα έσοδα του Ομίλου έφθασαν τα €1,4 δισ. σημειώνοντας αύξηση 14,3%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 15,4% φθάνοντας τα €177,5 εκατ. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EAT-am) διαμορφώθηκαν στα €6,1 εκατ. και τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (adjusted EAT-am) διαμορφώθηκαν στα €16,5 εκατ. Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές της Εταιρείας το 2012 σημείωσαν αύξηση 39%, φθάνοντας τα €114 εκατ.