Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Θετικές φαίνεται να είναι οι ενδείξεις σε ό,τι αφορά την πορεία του κλάδου των σούπερ μάρκετ στη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2013. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμήσεις των επιχειρήσεων μιλάνε για συγκράτηση της πτωτικής τάσης και για τάση ανόδου του καλαθιού αγορών των καταναλωτών αν καιόχι φυσικά στα επίπεδα των προηγουμένων ετών.
Η ποιοτική διαφοροποίηση όμως είναι σαφής και έχει να κάνει με την σταθεροποίηση της αγοράς καιτην αλλαγή κλίματος σε όλα τα πεδία. Ιδιαίτερα ικανοποιητικά όμως δείχνουν να είναι τα αποτελέσματα και η αίσθηση αναφορικά με την αγορά του Πάσχα η οποία αν και ακόμα δεν έχει μετρηθεί πλήρως φαίνεται πως εφέτος κινήθηκε στο +5% έως και +10% σε σχέση με πέρυσι. Η τάση ανόδου των πωλήσεων δίνει το περιθώριο στην αγορά να μιλάει για στροφή τουλάχιστον στα τρόφιμα.
Θετικοί όμως είναι οι δείκτες επισκεψιμότητας και στα περισσότερα εμπορικά κέντρα της χώρας στο α΄ τρίμηνο με τάση όμως κάμψης των τζίρων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Athens Heart το οποίο παρουσίασε αύξηση 3% στην επισκεψιμότητα και μείωση της τάξης του 5% στις συνολικές πωλήσεις των καταστημάτων που στεγάζει.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.