Με Β1 και σταθερές προοπτικές αξιολογεί η Moody’s την Intralot και την ομολογιακή της έκδοση ύψους 300 εκατ. ευρώ. H Standard & Poor’s δίνει αξιολόγηση B- και η Fitch B+.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Moody’s αξιολογεί τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η αξιολόγηση Β1 είναι προσωρινή και πρόκειται να οριστικοποιηθεί μετά την επιθεώρηση των όρων της ομολογιακής έκδοσης από τη Moody’s. 

Όπως σημειώνει ο οίκος, η αξιολόγηση αντανακλά την κορυφαία θέση της Intralot ως παγκόσμιου προμηθευτή συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, τη διαφοροποιημένη γεωγραφική παρουσία της σε 36 χώρες, την καλή προβλεψιμότητα των μελλοντικών εσόδων λόγω των μακροπρόθεσμων συμβολαίων, της έμπειρης διοικητικής ομάδας, των προοπτικών ανάπτυξης από την απελευθέρωση της αγοράς ειδικά στην Ασία και τον ήπιο δανεισμό της.

Στα αρνητικά της Intralot, η Moody’s επισημαίνει τη σημαντική έκθεση στις αναδυόμενες αγορές (Ελλάδα, Αργεντινή, Τζαμάικα, Μαρόκο), τις ιστορικά αδύναμες ταμειακές ροές, τη σημαντική μείωση των περιθωρίων κέρδους σε σχέση με τα υψηλά του 2007, τη μεγάλη διακύμανση των κεφαλαιακών δαπανών, το εποπτικό ρίσκο και την έκθεση σε συναλλαγματικό ρίσκο.