Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma Κων. Ευριπίδης μετά τη διάκρισή του ως «Έλληνας Quality Leader 2012» έλαβε την υψηλότερη ευρωπαϊκή διάκριση για τη δέσμευση στελέχους στην ποιότητα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ποιότητα European Organisation for Quality, ως Ευρωπαίος Ηγέτης Ποιότητας.

 

Η τελετή απονομής έγινε στις 18 Ιουνίου στο Ταλίν της Εσθονίας, κατά τη διάρκεια του 57ου Συνεδρίου Ποιότητας, και ο κ. Ευριπίδης ξεχώρισε ανάμεσα από 20 Quality Leaders από όλη την Ευρώπη.

 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Niyazi Akdas, ο κ. Ευριπίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εστίαση στην ποιότητα, την αριστεία και την καινοτομία δίνει στην επιχείρηση αυτομάτως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται, είτε στην εγχώρια αγορά είτε σε μια παγκόσμια αγορά που πλέον δεν έχει σύνορα. Δημιουργώντας από το μηδέν μια ελληνική φαρμακευτική, είχαμε το όραμα να ιδρύσουμε, όχι απαραίτητα την μεγαλύτερη, αλλά την καλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα και να διαμορφώσουμε τις βάσεις για μια ευρωπαϊκή προοπτική. Η δέσμευσή μας στις αρχές της ποιότητας υπήρξε εξαρχής και παραμένει βασικό συστατικό της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Μας καθοδηγεί όλους ως πυξίδα, ώστε να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε ημέρα που περνά, σε όλα τα στάδια της λειτουργίας μας, ακόμη και όταν οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι ευνοϊκές».

 

Σημειώνεται ότι ο θεσμός Quality Leader of the Year είναι ένας ετήσιος πανευρωπαϊκός θεσμός που πραγματοποιείται από το 2002 από τον European Organisation for Quality (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ποιότητα) και σε εθνικό επίπεδο διοργανώνεται από την ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.