Στα 16 ευρώ, από τα 14,5 ευρώ προηγουμένως ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Coca Cola 3E η UBS, διατηρώντας την ουδέτερη στάση της απέναντι στον τίτλο.

Ο οίκος προβλέπει ότι τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η εταιρεία στις 14 Φεβρουαρίου θα δείξουν ένα δύσκολο δ΄ τρίμηνο, με τις οργανικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 2,1%, τις πωλήσεις στα 1,6 δισ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 71 εκατ. ευρώ.

Παρότι το μακροοικονομικό περιβάλλον θα συνεχίζει να εμφανίζει προκλήσεις στη Δ. Ευρώπη βραχυπρόθεσμα, η Coca Cola 3E αναμένεται να ευνοηθεί από την έκθεσή της στις αναδυόμενες αγορές, σημειώνει η UBS.

Επιπλέον, ο οίκος εκτιμά ότι το νέο listing στο χρηματιστήριο του Λονδίνου θα βελτιώσει τη ρευστότητα, την αναγνωρισιμότητα μεταξύ των επενδυτών αλλά και την πιστοληπτική αξιολόγηση.

Εν όψει της εισόδου στο Λονδίνο, η UBS βλέπει πωλήσεις 3 εκατ. μετοχών στο ΧΑ σε διάστημα 17 ημερών, που θα ακολουθηθούν από πιθανές αγορές 15 εκατ. μετοχών σε 90 ημέρες από επενδυτές που ακολουθούν το δείκτη FTSE 100.