Σε “αγορά” (“buy”) αναβαθμίζει τη σύσταση της για τη ΔΕΗ η ομάδα ανάλυσης της Goldman Sachs αυξάνοντας παράλληλα την τιμή στόχο για το επόμενο 12μηνο στα 9,7 ευρώ. Και αυτό καθώς εκτιμά πως οι χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων θα βελτιώσουν την κερδοφορία της.
Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση που στάλθηκε σήμερα προς τους πελάτες της επενδυτικής τράπεζας η σχέση ρίσκο/επιβράβευση για τη ΔΕΗ τείνει ανοδικά με την κύρια βελτίωση να αναμένεται απ’ την κερδοφορία της επιχείρησης.
Ο οίκος «βλέπει» βελτίωση στην κερδοφορία λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, των αυξήσεων κατά 2% στα τιμολόγια το 2014-2016, και της μείωσης τιμών στις προμήθειες, κυρίως λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών των εμπορευμάτων.
Πλέον η Goldman προσδιορίζει το περιθώριο κέρδους απ’ τις προμήθειες στο 0,5% για το 2016 έναντι -12% για φέτος. Κάτι που όπως υπογραμμίζει ανεβάζει την εκτίμηση για την αύξηση των κερδών ανά μετοχή.
Μάλιστα η Goldman βλέπει πιθανότητα 55% να αυξήσει και άλλο την τιμή στόχο έναντι του μέσου όρου στον κλάδο 19%.
Εκτός της απελευθέρωσης της αγοράς θα υπάρξει και σημαντικός καταλύτης απ’ την πώληση των δικτύων στο δ’ τρίμηνο του 2013.
Σύμφωνα με την Goldman σήμερα η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με 20% discount σε σχέση με τον κλάδο με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2013.
Κίνδυνοι για τις προβλέψεις αποτελούν το μακροοικονομικό ρίσκο στην Ελλάδα, η περαιτέρω κυβερνητική παρέμβαση, και η καθυστέρηση στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Μάλιστα η Goldman σημειώνει πως η αποτίμηση της για τη ΔΕΗ θα περιοριστεί κατά 4% στην περίπτωση που η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αυξηθεί κατά 100 μ.β.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.