Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνά και τυπικά πλέον η μεταβίβαση του 50,36% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που κατείχε η Αγροτική Τράπεζα.

Το τίμημα μεταβίβασης των μετοχών στην Donskoy Tabak JSC, ανήλθε σε 3.318.337 ευρώ και καταβλήθηκε σε μετρητά.
“Η ολοκλήρωση της συναλλαγής  υπήρξε αποτέλεσμα μιας δημόσιας, διαφανούς και ανταγωνιστικής διαδικασίας  που διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Επισημαίνει επίσης ότι “η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια άμεση ξένη επένδυση, η οποία ενισχύει την ελληνική περιφέρεια και την αγροτική παραγωγή σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ενώ διασφαλίζει τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, με τις συνακόλουθες θετικές συνέπειες”.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση διετέλεσε η Deloitte και νομικός σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο το ΔΣ της ΣΕΚΕ είχε αποφασίσει ομοφώνως να εγκρίνει τη συμφωνία πώλησης του 34,18% που κατείχε στη ΣΕΚΑΠ, στη ρωσική εταιρεία Donskoy Tabak JSC του κ. Σαββίδη