Ανακοινώθηκε η συμφωνία για την εξαγορά της MicroDose Therapeutx απο την Teva Pharmaceutical Industries Ltd. Η MicroDose είναι εταιρεία φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και συστημάτων χορήγησης φαρμάκων, που εστιάζει σε τεχνολογίες εισπνεόμενων φαρμάκων και προϊόντα για παθήσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού, με την προοπτική δραστικής βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς τους και της συνεργασίας των ασθενών.

Με την προσθήκη των τεχνολογιών και των προϊόντων της MicroDose, η Teva, όπως ανακοίνωσε, “κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διεύρυνση της γκάμας της στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.” Η Teva θα αποκτήσει πρόσβαση στη μέχρι πρότινος αποκλειστικής εκμετάλλευσης τεχνολογία της MicroDose, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η συσκευή νεφελοποίησης πολλαπλών δόσεων σε μορφή ξηρής σκόνης, για τη χρήση της οποίας δεν απαιτείται καμία προετοιμασία και μέσω της οποίας το φάρμακο μπορεί να ληφθεί σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Η τρέχουσα γκάμα της MicroDose περιλαμβάνει το MDT-637 για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) – ένα εισπνεόμενο, χαμηλής δόσης, μικρό μόριο. Πρόκειται για έναν αναστολέα σύντηξης, που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού και επιτυγχάνεται με την τεχνολογία της MicroDose.

«Είμαι ενθουσιασμένος που η Teva μπορεί να συμπεριλάβει πλέον τα συναρπαστικά προϊόντα και τις τεχνολογίες της MicroDose στο ολοένα διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιό της στον τομέα των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Η τεχνολογική πλατφόρμα της MicroDose είναι απλή και θελκτική και η προσθήκη αυτών των τεχνολογιών και προϊόντων στη γκάμα μας θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις ανικανοποίητες ανάγκες των νεότερων και γηραιότερων ασθενών, που επιζητούν έναν καλύτερο τρόπο λήψης των φαρμάκων από τα οποία εξαρτώνται», δήλωσε ο Michael Hayden, Πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και Επιστημονικός Διευθυντής της Teva.

 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Teva θα εξαγοράσει όλες τις κυκλοφορούσες μετοχές της MicroDose έναντι $40 εκατομμυρίων, θα καταβάλει επιπρόσθετες πληρωμές ύψους έως και $125 εκατομμύρια με την επιτυχή ανταπόκριση σε κανονιστικά και αναπτυξιακά ορόσημα, καθώς και την ανταπόκριση σε ορόσημα βάσει των πωλήσεων, ενώ θα καταβάλει κλιμακούμενες πληρωμές για δικαιώματα εκμετάλλευσης με την εμπορευματοποίηση του MDT-637 και ενός φαρμάκου για το άσθμα/τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια σε πρωϊμότερο στάδιο.

 

Ο Anand V. Gumaste, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MicroDose, δήλωσε: «Πιστεύω, ότι αυτή η συμφωνία παρέχει μια μοναδική ευκαιρία εξέλιξης της τεχνολογικής πλατφόρμας και των προγραμμάτων ανάπτυξης της MicroDose προς το μέγιστο όφελος των ασθενών. Η Teva διαθέτει ισχυρά και ολοένα διευρυνόμενα προνόμια αποκλειστικής διάθεσης προϊόντων  για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, με τεράστια εμπειρία τόσο στους μηχανισμούς στοχοθετημένης χορήγησης φαρμάκων όσο και σε καινοτόμες θεραπευτικές μεθόδους. Η Teva έχει επίσης ισχυρή παρουσία στη διεθνή αγορά, ενώ διαθέτει μια αλυσίδα προμήθειας παγκόσμιας εμβέλειας».