“Ξαναβαφτίζεται” η EADS και υιοθετεί το όνομα του πλέον γνωστού προϊόντος της, του αεροσκάφους Airbus, ενώ συγχωνεύονται οι ευαίσθητες αμυντικές μονάδες της σε ένα τμήμα με έδρα το Μόναχο.

Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης που έχει ξεκινήσει ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αεροναυπηγικής, Άμυνας και Διαστήματος, Τομ Εντερς μετά την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης της EADS με τη βρετανική BAE Systems, που “σκόνταψε” στην αρνητική στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για “μία εξέλιξη και όχι επανάσταση”, δήλωσε ο Εντερς. “Είναι το επόμενο λογικό βήμα για την ανάπτυξη της εταιρείας μας”.

Ο ευρωπαϊκός όμιλος δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση γερμανικών, γαλλικών και ισπανικών εταιρειών πριν από 13 χρόνια. Περιλαμβάνει την Airbus, που κατασκευάζει πολιτικά αεροσκάφη, την Airbus Military που κατασκευάζει αεροσκάφη για στρατιωτικούς σκοπούς, την Eurocopter στον χώρο των ελικοπτέρων, την Astrium για εφαρμογές ασφάλειας όπως το Galileo και την Cassidian όπου η EADS συνεργάζεται με την κοινοπραξία Eurofighter.

Μάλιστα, μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές αφορά στην ένωση της Cassidian και της Airbus Military σε μια μονάδα με έδρα το Μόναχο.