Επιχειρήσεις

Κ. Λουρόπουλος: Να κλείσουν 401 sites που προσφέρουν παράνομες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών

  • newsroom


Μετά τη δημοσιοποίηση εκ μέρους της ΕΕΕΠ του καταλόγου με τους 401 παράνομους ιστοτόπους τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων στην Ελλάδα.

Τη φραγή των sites που προσφέρουν παρανόμως υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών ζήτησε ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος μετά τη δημοσιοποίηση εκ μέρους της ΕΕΕΠ του καταλόγου με τους 401 παράνομους ιστοτόπους τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων στην Ελλάδα.

Ο κ. Λουρόπουλος δήλωσε σχετικά: “Η ενέργεια της ΕΕΕΠ ήταν επιβεβλημένη λόγω της διάστασης που έλαβε κατά τα τελευταία χρόνια η παράνομη μέσω ιστοτόπων διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών και στοιχηματισμού σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του δημοσίου συμφέροντος”.

Και πρόσθεσε: “Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την εφαρμογή της απαγόρευσης, να προβούν το συντομότερο δυνατόν στη φραγή των παράνομων ιστοτόπων προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας, του υπεύθυνου παιχνιδιού και της ελληνικής οικονομίας, η οποία χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τη μη καταβολή των αναλογούντων φόρων.

Η αποκλειστική διάθεση των τυχερών παιχνιδιών μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε. εξασφαλίζει αφενός το υπεύθυνο παιχνίδι προς τους παίκτες και αφετέρου την βεβαιότητα πληρωμής των αναλογούντων φόρων και δικαιωμάτων στο Ελληνικό Δημόσιο προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε άλλη προσφορά τυχερών παιχνιδιών σήμερα στην Ελλάδα, δεν εγγυάται αυτούς τους δύο κοινωνικούς στόχους. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ένα μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας γυρίζει στην ελληνική κοινωνία μέσω του ευρέως φάσματος προγράμματος χορηγιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της παιδείας και του αθλητισμού. Το σημαντικό αυτό ρόλο – του χορηγού της ελληνικής κοινωνίας – μόνο η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιτέλεσε επιτυχώς τα προηγούμενα 54 χρόνια και μόνο η ΟΠΑΠ Α.Ε. μπορεί να διασφαλίσει και για το μέλλον”.