Επιχειρήσεις

Υπέρ των ελεγκτικών εταιρειών στην Υγεία ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών

  • newsroom


“Αντί να στιγματίζεται ένας ολόκληρος κλάδος, ας προχωρήσει επιτέλους ο έλεγχος, να εντοπιστούν όσοι σκοπίμως παρανομούν".

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) δηλώνει ξεκάθαρα ότι τάσσεται υπέρ του ελέγχου των χρεώσεων όλων των ιατρικών πράξεων που πραγματοποιούνται σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από ιδιωτικές κλινικές, σε ελεγκτικές εταιρείες που θα τυγχάνουν της απόλυτης έγκρισης του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε, ο έλεγχος της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του ΣΕΚ που έχει καταθέσει σχετική πρόταση επανειλημμένως στους εκάστοτε καθ’ ύλην αρμοδίους, προσφερόμενος μάλιστα να επωμιστεί το κόστος της διαδικασίας αυτής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Αντί να στιγματίζεται ένας ολόκληρος κλάδος, με αφοριστικούς χαρακτηρισμούς και γενικόλογες κατηγορίες περί εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ από ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, ας προχωρήσει επιτέλους ο έλεγχος, να εντοπιστούν όσοι σκοπίμως παρανομούν και να κλείσουν όπως αρμόζει”, τονίζει ο σύνδεσμος.