H Alpha Finance αναμένει ζημίες 18 εκατ. ευρώ για ο δ’ τρίμηνο, καθώς τα αποτελέσματα θα έχουν επηρεαστεί από υποτίμηση περιουσιακών στοιχείων, ύψους 24 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους αναμένονται σε ζημιές 37 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αναπροσαρμογής της αξίας των περιουσιακών στοιχείων. Τα έσοδα κατά το δ’ τρίμηνο αναμένονται μειωμένα κατά 11% στα 9,2 εκατ. ευρώ και τα EBIT εκτιμώνται στα 16 εκατ. ευρώ.

Ανεβάζει τον όγκο συναλλαγών  η Eurobank Properties η οποία στις 11 Ιανουαρίου είχε τιμή 5,26 ευρώ και χθες έφθασε το υψηλό των 6,40 ευρώ. Όλοι, όμως, θα έχουν παρατηρήσει ότι μια ομάδα μετοχών αποτελούν τις «εφεδρείες» του Γενικού Δείκτη. H ΕΥΠΡΟ διαθέτει καλό ισολογισμό, ισχυρό ταμείο και το κυριότερο  εισπράττει μεγαλύτερο τόκο στις καταθέσεις της, έναντι του τόκου που πληρώνει για τα δάνεια.

Όμως, αυτό που χρήζει προσοχής είναι η κορύφωση των τιμών. Η μετοχή του ΟΤΕ κορύφωσε στα 6,82 ευρώ και έπεσε στα 5,85 και επανήλθε. Η μετοχή του Μυτιληναίου κορύφωσε στα 5,65, έπεσε στη συνέχεια στα 4,256 και επανήλθε.