Τη Γενική Συνέλευση της 12ης Νοεμβρίου περιμένουν στη Βιοχάλκο, προκειμένου να αποφασιστεί η συγχώνευση με την Viohalco SA και να ανοίξει έτσι, ο δρόμος για την εισαγωγή των μετοχών της νέας εταιρείας στο χρηματιστήριο του Euronext.
Όπως είναι γνωστό απαιτείται η έγκριση του 90% των μετοχών, και ο όμιλος θεωρεί ότι, με την ανταλλαγή των μετοχών (μια προς μια) , αλλά και το σχέδιο που θα υποβάλλει προς τους μετόχους θα λάβει την έγκριση των μετόχων.
Πηγές της εταιρείας δεν σχολιάζουν την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά ούτε και δημοσιεύματα που θέλουν οι δημόσιες προτάσεις στις θυγατρικές να γίνονται με ανταλλαγή μετοχών της Βιοχάλκο. Πάντως, όπως και να το σκεφθεί κανείς από την διαδικασία, οι μόνοι που δεν θα χάσουν θα είναι οι μέτοχοι των θυγατρικών της Βιοχάλκο.
Απλά, διότι οι εταιρείες διαθέτουν αξία, παραγωγή, περιουσιακά στοιχεία. Οποιαδήποτε πρόταση θα γίνει θα οδηγήσει στην ανάδειξη των αξιών. Και κανείς δεν μπορεί να φτιάξει σήμερα τα εργοστάσια της Βιοχάλκο.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.