Μεγάλη αύξηση στα καθαρά κέρδη παρουσίασε η ΕΥΔΑΠ Α.Ε το εννεάμηνο του 2013. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 56,3%, φτάνοντας τα 74,8 εκατομμύρια, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, όταν τα κέρδη ανήλθαν στα 47,9 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, η μεγάλη αύξηση των κερδών της εταιρείας οφείλεται στην αλλαγή του φορολογικού συντελεστή από 20% σε 26%.
Μικρή μείωση της τάξεως του 13,5%παρουσίασαν τα EBITDA, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 82,9 εκατ. ευρώ, έναντι 95,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2012. Τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν μικρή αύξηση (1,3%) καθώς διαμορφώθηκαν στα 64,1 εκατομμύρια ευρώ το εννεάμηνο του 2013 έναντι 63,2 εκατομμύρια ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.
Ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ μειώθηκε κατά 1,7% στο 9μηνο του 2013 καθώς διαμορφώθηκε σε 264,1 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 268,6 εκατομμύρια ευρώ του περυσινού 9μήνου, λόγω της μείωσης των εσόδων από κατανάλωση νερού, της μείωσης της ζήτησης νέων παροχών και της συνακόλουθης μείωσης των εσόδων αποχέτευσης ως αποτέλεσμα της γενικότερης οικονομικής ύφεσης.
Παρά τη μείωση του του κύκλου εργασιών, τα μικτά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3,8%, στα 132,1 εκατ. ευρώ έναντι 127,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, χάρις στη μείωση του κόστους πωληθέντων κατά 9,4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση των μικτών κερδών οφείλεται στην μείωση των προβλέψεων από επισφαλείς απαιτήσεις πελατών, συνέπεια της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ και του Ελληνικού Δημοσίου, σε συνδυασμό με το σχηματισμό προβλέψεων για τις υποχρεώσεις παροχών στο προσωπικό της εταιρείας.
Η ΕΥΔΑΠ δήλωσε επίσης ότι προχώρησε στην πλήρη εξόφληση των δανειακών της υποχρεώσεων και υπογράμμισε την πολύ καλή ρευστότητα που διαθέτει.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.