Συνεχίζει τη σφοδρή αντιπαράθεση η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ (στη φωτο ο πρόεδρος, Δ. Ασημακόπουλος) με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσε σήμερα πως θα συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και καλεί όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) σε μαζική παρουσία, ως αφετηρία νέων κινητοποιήσεων. Η Συνομοσπονδία κάλεσε μάλιστα όλες τις ομοσπονδίες να οργανώσουν μαζικές συγκεντρώσεις στις πόλεις που δραστηριοποιούνται.

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση βλέπει δάκτυλο ΠΑΣΟΚ στην όλη αυτή κριτική, αλλά και σύμπραξη του κ. Ασημακόπουλου (ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπήρξε υποψήφιος με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου) και Βασίλη Κορκίδη εκ μέρους της ΕΣΕΕ. Στον τελευταίο μάλιστα η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως “εάν ξεφύγει της γραμμής θα διαγραφεί από το κόμμα της ΝΔ”.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ξεκαθαρίζει πως η μάχη της κυριακάτικης λειτουργίας θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον του εμπορίου με αποτέλεσμα η κατάσταση να πηγαίνει στα άκρα.