Διάσταση απόψεων φαίνεται ότι προκύπτει μεταξύ δύο κορυφαίων επενδυτικών οίκων, της JP Morgan και της Citigroup, για την περίπτωση της Coca Cola 3E.

Η JP Morgan συστήνει overweight θέσεις στη μετοχή και δίνει τιμή στόχο στα 23 ευρώ, έπειτα και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Ο οίκος επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του τριμήνου ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις του και εντοπίζει θετική έκπληξη στον όγκο των πωλήσεων, με τα κέρδη προ φόρων, ωστόσο, να διαμορφώνονται οριακά χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

“Πιστεύουμε ότι τα χειρότερα για το περιθώριο κέρδους της Coca Cola 3E έχουν πλέον περάσει και βλέπουμε επιστροφή στους ρυθμούς αύξησης των κερδών άνω του 20% για το 2013 και το 2013”, αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Από την άλλη πλευρά, η Citi δίνει τιμή στόχο στα 18,5 ευρώ και τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη μετοχή.

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα κέρδη προ φόρων της Coca Cola 3E ήταν κατά 4% χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς, λόγω των επιδόσεων της εταιρείας στις ανεπτυγμένες αγορές, κάτι που αντισταθμίστηκε εκ μέρει από το χαμηλότερο των προβλέψεων φόρο.

Σύμφωνα με τη Citigroup, η μετοχή εμφανίζει τώρα P/E 21 για το 2013, έπειτα από την άνοδο του 60% που έχει σημειώσει από τον Ιούνιο του 2012. “Αυτή η άνοδος δείχνει να αντανακλά την αισιοδοξία ότι τα περιθώρια της εταιρείας μπορούν να αρχίσουν να αυξάνονται προς τα προηγούμενα επίπεδά τους, το ευρύτερο ράλι της αγοράς και τη μείωση των ανησυχιών για την Ελλάδα. Η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την ασθενή ζήτηση σε αγορές όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Πολωνία, αλλά πιστεύουμε ότι αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο”.