Κοινοπραξία για τη διαχείριση του νερού και των λυμάτων υπέγραψαν η θυγατρική της Suez Environnement, AGBAR και η Μητροπολιτική Περιοχή της Βαρκελώνης. Με αυτόν τον τρόπο, η παγκόσμια ηγέτιδα στη διαχείριση νερού και απορριμμάτων, αναλαμβάνει τη διαχείριση του ολοκληρωμένου κύκλου του νερού της Μητροπολιτικής Περιοχής της Βαρκελώνης (AMB) για περίοδο 35 ετών, με αναμενόμενα έσοδα  3,5 δισ. ευρώ.

Η κοινοπραξία με αντικείμενο τη διαχείριση του νερού και των λυμάτων σε 24 δήμους, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Καταλονίας και των γειτονικών κοινοτήτων, θα αποτελεί σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με συμμετοχή της AGBAR κατά 85% και της Μητροπολιτικής Περιοχής της Βαρκελώνης κατά 15%.

Η εταιρεία θα λειτουργεί με την επωνυμία Aguas de Barcelona, και θα εξυπηρετεί τρία εκατομμύρια κατοίκους.

Με τη συμφωνία αυτή, η ΑΜΒ ενισχύει τη συνεργασία της με την AGBAR και της εμπιστεύεται τη διαχείριση των λυμάτων, παράλληλα με τη διανομή του νερού που ήδη διαχειρίζεται η AGBAR.

Με τον τρόπο αυτό η AGBAR – ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των υδάτων στην Ισπανία και σημαντικός παίκτης στη Νότιο Αμερική – θέτει στη διάθεση της νέας εταιρείας , Aguas de Barcelona και των 940 εργαζομένων της, την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στο χώρο του νερού και ιδιαίτερα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων, που αποτελεί σημαντική πρόκληση σε περιοχές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις του νερού, παράλληλα με καταρρακτώδεις βροχές.

Η Suez Environnement παρέχει  νερό σε 96,6 εκατομμύρια ανθρώπους, υπηρεσίες αποχέτευσης σε 66,3 εκατομμύρια ανθρώπους και υπηρεσίες συλλογής απορριμμάτων σε σχεδόν 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Το 2012 η κατέγραψε έσοδα 15,1 δισ. ευρώ. Σημειωτέον πως η Suez Environment είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όσον αφορά στην ΕΥΑΘ και είναι για αρκετά χρόνια μέτοχος μειοψηφίας της ΕΥΑΘ.