Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Με τα προβλήματα του εμπορίου να είναι δεδομένα και με τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις να ψάχνουν διεξόδους σε επίπεδο ρευστότητας,ένας νέος κύκλος επαφών φαίνεται να έχει ξεκινήσει. Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newmoney.gr πριν από λίγες ημέρες υπήρξε συνάντηση μεταξύ του γνωστού επιχειρηματία της ένδυσης Θόδωρου Βάρδα και της διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου Notos Βαρβάρας Βερνίκου στα γραφεία του πρώτου.

Πηγές μιλούν για πρώτη επαφή των δύο γκρουπ αν και μέχρι στιγμής καμία από τις δύο επιχειρήσεις δεν αναφέρεται σε συνομιλίες με στόχο την συνεργασία.

Τα σενάρια πάντως για το μέλλον του ομίλου Βάρδα εδώ και καιρό “δίνουν και παίρνουν” κυρίαρχα λόγω της ανυπαρξίας διάδοχης κατάστασης αλλά και της ανάγκης πρόσβασης σε νέες πηγές χρηματοδοτησης. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Θόδωρος Βάρδας ως έμπειρος επιχειρηματίας στον κλάδο της ένδυσης, το καλοκαίρι του 2012 εξασφάλισε πολύ καλή δανειακή χρηματοδότηση όταν η υπόλοιπη αγορά δεν είχε πρόσβαση στις τράπεζες ενώ έχει προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εξορθολογισμού δαπανών στο γκρουπ του με περιορισμό δαπανών και δικτύου. Ταυτόχρονα έχει προσθέσει στην προϊοντική του φαρέτρα μεσαίου “βαλαντίου” φίρμες δίπλα στις γνωστές άλλες που έχει και οι οποίες απευθύνονταν σε ισχυρότερα πορτοφόλια.

Από τη μεριά της και η κα. Βερνίκου μαζί με την οικογένεια Παπαέλληνα κατορθώνουν να διαχειριστούν την κρίση και κυρίαρχα τα δάνεια των Notos ενώ και σε επίπεδο εμπορικών σημάτων έχει υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση.