Στους στόχους της Επιχείρησης για την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός κατά τη σημερινή του ομιλία σε ενεργειακό συνέδριο.

Όπως είπε ο ίδιος, μέσα στους στόχους της ΔΕΗ είναι ο υπερδιπλασιασμός του χαρτοφυλακίου εγκατεστημένης ισχύς και η αύξηση του μεριδίου που κατέχει στην αγορά -μέσω μικρών και μεγάλων έργων- με μεγάλη διασπορά σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις μορφές ΑΠΕ.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το energypress.gr,  ο κ. Ζερβός έκανε μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της Επιχείρησης αναφερόμενος στην ολοκλήρωση σημαντικών επενδύσεων, στο «άνοιγμα» της ΔΕΗ σε νέες αγορές του εξωτερικού (Βουλγαρία, Τουρκία), στην ολοκλήρωση της λιγνιτικής Μονάδας V στη Πτολεμαΐδα, στην κατασκευή του θερμικού σταθμού στη Ρόδο και στη σταδιακή ένταξη νέων μικρότερων θερμικών μονάδων στα υπόλοιπα μικροδίκτυα.

Ξεχωριστή μνεία έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, έργο στο οποίο δίνεται μεγάλη προτεραιότητα από πλευράς Επιχείρησης τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού, όσο και κατά την υλοποίηση του έργου.αλλά και στις επενδύσεις στις ΑΠΕ μέσω της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”.