Η ερώτηση δύσκολα μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά, αλλά οι κινήσεις της και οι φήμες στην αγορά κλείνουν προς το ότι θα εγκαταλείψει τις επόμενες εβδομάδες την αγαπημένη (από πλευράς αποδόσεων) μετοχή των funds.
Οι ψίθυροι στις αγορές αναφέρουν ότι τα κέρδη που σημειώσει μέχρι τώρα το fund Silchester την οδήγησαν να ρευστοποιήσει και πλέον η συμμετοχή της διαμορφώνεται κάτω από το 5%. Σημειώνεται ότι η επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 26 δισ. δολ. και έχει έδρα το Λονδίνο, κατείχε από το Μάιο του 2012 το 5% και είχε “μπει” 18 μήνες πριν κατέχοντας το 3,5% και τότε τα στελέχη της ανέφεραν ότι οι επενδύσεις της έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, ενώ δεν επιδίωκε βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Όπως όλα δείχνουν, ύστερα από περίπου τρία χρόνια μειώνει τη συμμετοχή της, ρευστοποιεί και πάει αλλού…
Σημειώνεται ότι το ράλι της μετοχής του ΟΠΑΠ ξεκινά από τα 5,30 ευρώ και φτάνει στα 10,84 ευρώ περίπου, μία απόδοση υπερδιπλάσια, αφού τοποθετήθηκε εν μέσω της διόρθωσης της αγοράς. Δηλαδή όποιος μπήκε τότε σημείωσε 125% απόδοση.
Το τελευταίο τρίμηνο η μετοχή καταγράφει απόδοση 13%.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.