Αναβλήθηκε η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ ύστερα από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά.

Η σημερινή συνέλευση αναμενόταν να εγκρίνει την σύμβαση του τεχνολογικού παρόχου με την Ιντραλοτ, ύψους 108 εκατ. ευρώ. 

Το μεσημέρι, και παρά το γεγονός ότι, υπήρχε κατατεθειμένο το 66,3% των μετοχών του ΟΠΑΠ, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Σ. Παπαμιχαήλ ζήτησε αναβολή της συνέλευσης για τις 6 Απριλίου, προκειμένου να ενημερωθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ (νέος πρόεδρος είναι ο Σ. Σταυρίδης).

Να  σημειωθεί ότι η σύμβαση με την Ιντραλοτ λήγει στο τέλος Απριλίου και ο ΟΠΑΠ χρειάζεται ανανέωση προκειμένου να λειτουργήσει.
Ποιοι είναι οι μέτοχοι

Εν τω μεταξύ από σημερινό κατατεθειμένο μετοχολόγιο, ως μέτοχοι του ΟΠΑΠ εμφανίζονται το Baupost με 6,40% ή 20, 7 εκατ. μετοχές, το Abu Dhabi Investnment Authority με 0,40% ή 1,2 εκατ. μετοχές. Επίσης μετοχές έχουν η Blackrock με 1,2 εκατ. μετοχές, η Goldman Sachs με 1,3 εκατ. μετοχές. Σημαντικό ποσοστό 6,4 εκατ. μετοχές κατέχει η Norges Bank, το EOC Equity με 4,6 εκατ. μετοχές, η UBS με 1,8 εκατ. μετοχές, και 1,6 η Blackrock . Mε 1,7 εκατ.μετοχές εμφανίζεται και το συνταξιοδοτικό ταμείο California Public Employment και 3,8 εκατ. μετοχές το Clear Stream. Aς σημειωθεί ότι το Silchester που είναι μεγάλος μέτοχος του ΟΠΑΠ με πάνω από 5% δεν κατέθεσε μετοχές.