Η αναμενόμενη επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα συνδυάζεται και με τις εξελίξεις στη ΔΕΠΑ, για την οποία η μη δεσμευτική προσφορά της δεύτερης ρωσικής εταιρείας, Sintez, στα 1,8 δισ. ευρώ, έχει δημιουργήσει αίσθηση ότι η ρώσικη πλευρά κατέχει προβάδισμα.
Κρίσιμη η στάση της αμερικανικής πλευράς, για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να διαπραγματευτεί όρους εμπλοκής των Ρώσων, παρά το γεγονός ότι το State Department εξέφρασε πρόσφατα τις αντιρρήσεις του.
Η ελληνική πλευρά, που εκπροσωπείται κυρίως από την M&M, τηρεί στάση αναμονής, καθώς ο γεωπολιτικός παράγοντας θα είναι κρίσιμος για την κατάληξη του διαγωνισμού.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και η πλευρά του Κατάρ ενδιαφέρεται να συνδυάσει συμφωνίες μέσω των ευρύτερων δικτύων του South Stream που ελέγχεται από τους Ρώσους.
Πάντως, εκπρόσωποι κορυφαίου media στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο εξέφραζαν την αντίθεσή τους για την εμπλοκή των Ρώσων στη ΔΕΠΑ.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.