Στην τελική φάση των δώδεκα καλύτερων ελαιολάδων πέρασε το ελαιόλαδο “Gaea-Kritsa” της GAEA στο διαγωνισμό “Food of Spain Award” που διοργανώνεται από το ισπανικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Στόχος του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν ενενήντα παραγωγοί ελαιολάδου, είναι η ανάδειξη του παρθένου ελαιολάδου με τη μεγαλύτερη οργανοληπτική ποιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η GAEA είναι η μόνη ελληνική εταιρία η οποία κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση μαζί με άλλες έντεκα ισπανικές εταιρείες.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAEA, κ. Άρης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «To Gaea-Kritsa είναι ίσως το πιο  πολυβραβευμένο ελαιόλαδο παγκοσμίως. Η αξία αυτής της διάκρισης είναι μεγάλη γιατί έγινε μέσα στο σπίτι της μεγαλύτερης παραγωγού χώρας στον κόσμο, διαγωνιζόμενο με την αφρόκρεμα της τοπικής παραγωγής, και επιτυγχάνοντας να είναι το μόνο μη Ισπανικό ελαιόλαδο που προκρίθηκε στα 12 καλυτέρα για τον τελικό. Οι βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται στην παραγωγή αυτού του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου, αποτελούν εγγύηση για  τη διαχρονικά σταθερή υψηλή ποιότητα του Gaea-Kritsa».

Ο βαθμός δυσκολίας του διαγωνισμού αποδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα του “Gaea-Kritsa”, δεδομένου ότι τα κριτήρια επιλογής των ελαιολάδων ήταν πολύ αυστηρά. Πιο συγκριμένα, τα δείγματα ελαιολάδου της κάθε εταιρείας έπρεπε να προέρχονται από ενιαία «παρτίδα» συγκομιδής άνω των πέντε τόνων.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Απριλίου 2013 ενώ οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη διάκριση τους ως παραπομπή στην ετικέτα του προϊόντος. Επιπλέον, το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος της Ισπανίας, θα δεσμεύσει ποσότητα του προϊόντος για την προώθηση του, σε μελλοντικές του καμπάνιες.