Επανέρχεται σε παραγωγική λειτουργία τη Δευτέρα 1η Απριλίου η χαλυβουργία Sovel, που βρίσκεται στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι 320 εργαζόμενοι στο χαλυβουργείο, το ελασματουργείο, το σωληνουργείο και τις άλλες παραγωγικές και υποστηρικτικές μονάδες της εταιρείας, που είχαν τεθεί προ μηνός σε διαθεσιμότητα για τρεις εβδομάδες και σε υποχρεωτική άδεια για μία εβδομάδα, κλήθηκαν να επιστρέψουν την προσεχή Δευτέρα στις εργασίες τους.

Η Sovel, η οποία ελέγχεται από την εισηγμένη εταιρεία σιδήρου Σιδενόρ του ομίλου Βιοχάλκο, αντιπροσωπεύει το πλέον σύγχρονο, μεγαλύτερο μεμονωμένο χαλυβουργείο της χώρας.

Είχε διακόψει την παραγωγική λειτουργία της, σε συνεννόηση με τους εργαζομένους της, λόγω απότομης περαιτέρω πτώσης της ζήτησης προϊόντων οικοδομικού χάλυβα στην Ελλάδα και σε γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Απασχολεί συνολικά, μαζί με το υπαλληλικό προσωπικό, περίπου 500 άτομα, ενώ το 2011, για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη οικονομικά στοιχεία, είχε καταγράψει ζημιά 28,2 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας πωλήσεις αξίας 319,7 εκατ. ευρώ.

Στο απόγειο της ισχύος της, το 2008, είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις 513,1 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος της επιχείρησης επιβεβαίωσε ότι η Sovel τίθεται άμεσα σε λειτουργία, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να επενδύει για την ανάπτυξή της στη διεθνή αγορά.

Τα ίδια και ξένα κεφάλαια που απασχολεί η εταιρεία ανέρχονται, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, σε 1,6 δισ. ευρώ περίπου.

Τα άλλα χαλυβουργεία της Σιδενόρ, στους στόχους της οποίας για το τρέχον έτος είναι η επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με «προσαρμογή της παραγωγής στα επίπεδα της ζήτησης», βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (εταιρεία Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα) και στο Πέρνικ της Βουλγαρίας (εταιρεία Stomana).