(UPD)

Στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ ανατέθηκε η σύμβαση του τεχνικού παρόχου του ΟΠΑΠ όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση.

Η απόφαση έχει προκαλέσει την αντίδραση των υποψηφίων επενδυτών του ΟΠΑΠ οι οποίοι κάνουν λόγο για μεθοδευμένη απόφαση την οποία έχει ψηφίσει μόνο μικρό ποσοστό των μετόχων που ήταν στη Γενική Συνέλευση.

Συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε τον ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” προκειμένου να μην αναλάβει την ευθύνη για την ανάθεση της σύμβασης.

Επικαλούμενο τυχόν εμπλοκές οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κατέβηκε στην Γ.Σ. μόνο με ποσοστό 3,13% χωρίς να ψηφίσει το υπόλοιπο 30%. Έτσι οι υπόλοιποι μέτοχοι που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ της ανάθεσης στη σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ.

Στη συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν, μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, το 37,86% των μετοχών του ΟΠΑΠ, ποσοστό το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση του οργανισμού δηλώσει ότι υπάρχει απαρτία ώστε να προχωρήσει η συνέλευση σε ψηφοφορία για τη σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ.

Η απόφαση ελήφθη φυσικά από την πλειοψηφία των παρισταμένων μετόχων, πρόκειται ωστόσο για ένα μικρό ποσοστό των υπαρχόντων μετόχων. Οι αντιδράσεις πάντως των υποψηφίων επενδυτών του ΟΠΑΠ θα φανούν τις επόμενες ήμερες.

Αποτελέσματα Ψηφοφορίας 7ης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Δείτε το σχετικό αρχείο εδώ
 

Το ΤΑΙΠΕΔ   αποφάσισε να μην πάρει θέση όσον αφορά την έγκριση η απόρριψη της νέας σύμβασης ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Στέλιος Σταυρίδης μιλώντας στο newmoney.gr αρμόδιοι  για τις αντίστοιχες αποφάσεις είναι η διοίκηση της ΟΠΑΠ που έχει διαπραγματευτεί αναλυτικά τη σχετική σύμβαση.
«Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να πούμε ναι η όχι στην σχετική σύμβαση, η αγορά – δηλαδή οι μέτοχοι της Γενικής Συνέλευσης – ας ψηφίσει και αποφασίσει» και σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταθέσει τις μετοχές του για να υπάρξει απαρτία στην Γενική Συνέλευση.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε.» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι:

1. Την 6η Απριλίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 συνεχίσθηκε η μετ’ αναβολή (κατ’ άρθρο 39§3 του Κ.Ν. 2190/1920) συνεδρίαση της έβδομης (7ης) Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, στην οποία παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 729 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 120.783.058 μετοχές σε σύνολο 319.000.000, ήτοι ποσοστό 37,86% επί του συνολικά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

2. Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, ο ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση εκλεγείς Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Κωνσταντίνος Λουρόπουλος εισήγαγε προς συζήτηση και ψηφοφορία τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

3. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τα ακόλουθα:
α. Επικύρωσε την προβλεπόμενη από τα άρθρα 18§7 του Κ.Ν. 2190/1920 και 14§1 του Καταστατικού της εταιρείας αντικατάσταση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι:
• του κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, ως Εκτελεστικού Μέλους, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Εκτελεστικού Μέλους κ. Ιωάννη Σπανουδάκη.
• του κ. Θεοφάνη Μουστακάτου, ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Παναγιώτη Βρυώνη.
• του κ. Στέφανου Παντζόπουλου, ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους, κ. Γεωργίου Ράλλη.
• του κ. Παναγιώτη Κολιοπάνου, ως Μη Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Μη Εκτελεστικού Μέλους, κ. Νικολάου Σοφοκλέους.
• του κ. Κωνσταντίνου Φουλίδη, ως Μη Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Δημοσθένη Αρχοντίδη.
• του κ. Δημητρίου Αγραφιώτη, ως Μη Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Γεωργίου Κυριακού.
• του κ. Επαμεινώνδα Λεκέα, ως Μη Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Εκτελεστικού Μέλους κ. Γεωργίου Γανωτή.
• της κας Δέσποινας Λασκαρίδου, ως Μη Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Αλεξίου Σωτηρόπουλου.
• του κ. Γεωργίου Συμεωνίδη, ως Εκτελεστικού Μέλους, σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Εκτελεστικού Μέλους κ. Αθανασίου Ζυγούλη.

Επίσης ανακοινώθηκε η αναπλήρωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, στα καθήκοντά του, ως Προέδρου του Δ.Σ., σε περίπτωση απουσίας του ή κωλύματος, από το Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. κα Δέσποινα Λασκαρίδου, σύμφωνα με το άρθρο 13, παράγραφος 8 του Καταστατικού της Εταιρείας.
β. Επικύρωσε την εκλογή του κ. Στέφανου Παντζόπουλου, Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ., ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Γεωργίου Ράλλη και του κ. Θεοφάνη Μουστακάτου, Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ., ως Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Δημοσθένη Αρχοντίδη, για το υπόλοιπο της θητείας τους, σύμφωνα με το άρθρο 37§1 του  Ν. 3693/2008.

γ. Ενέκρινε τα κείμενα των σχεδίων συμβάσεων μεταξύ της Εταιρείας και της «ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» με αντικείμενο την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της Εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της «ΟΠΑΠ Α.Ε.» σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού».

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για κάθε απόφαση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.opap.gr, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 32, παράγραφος 1 του Κ.Ν. 2190/1920.

Η επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς τον ΟΠΑΠ

 

Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΟΠΑΠ Α.Ε. της 6.4.2013

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Επί του τρίτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, που αφορά την έγκριση σχεδίου σύμβασης, μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της εταιρείας Intralot, με αντικείμενο την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών της ΟΠΑΠ σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού», το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, δηλώνει ότι θεωρεί σημαντική κάθε ενέργεια που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, ενισχύοντας τη δυνατότητα και προοπτική ανάπτυξης των εργασιών του.

Εντούτοις, το ΤΑΙΠΕΔ σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τους  όρους του φερομένου προς έγκριση σχεδίου σύμβασης. Η έγκριση των όρων αυτών αποτελεί θέμα της Διοίκησης του ΟΠΑΠ, η οποία έχει και την ειδική γνώση των σχετικών τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων, καθώς και των αντίστοιχα τιθέμενων συμβατικών όρων, όπως και τη συνολική ευθύνη διακυβέρνησης της εταιρείας και διαχείρισης της περιουσίας της.
Με αυτά τα δεδομένα, το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ζητά από αυτήν, να προχωρήσει, στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα συμφέροντα και την αξία του Οργανισμού.

Το Ταμείο, φρονεί περαιτέρω ότι, για προφανείς λόγους εταιρικής τάξης, η απόφαση αποδοχής των όρων του φερομένου προς έγκριση σχεδίου σύμβασης, ανήκει αποκλειστικά στις αρμοδιότητες  της Διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία άλλωστε έχει διενεργήσει την σχετική διαγωνιστική διαδικασία και διαπραγμάτευση και οριστικοποίηση των συμβατικών όρων. Για τους  λόγους αυτούς, το ΤΑΙΠΕΔ παρίσταται αλλά δεν ψηφίζει υπέρ ή κατά της λήψης απόφασης για το εν λόγω θέμα, όπως αυτό εισάγεται στη Γενική Συνέλευση, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, δηλαδή, ως έγκριση συνολικού σχεδίου σύμβασης.

Με εκτίμηση,

Στέλιος Σταυρίδης
Πρόεδρος Δ.Σ.