Σε σχέδιο ανοίγματος σε νέες επικερδείς δραστηριότητες αλλά και απεγκλωβισμού από αγορές που δεν αποδίδουν τα μέγιστα, αποδίδουν πηγές της αγοράς την επιλογή του Θόδωρου Φέσσα και του ομίλου Quest την έναρξη της πρωτοβουλίας IQbility.

Το IQbility είναι ένα «εκκολαπτήριο» νέων επιχειρηματικών δράσεων (startups) στον τεχνολογικό τομέα, στις οποίες ο Όμιλος Quest θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυσή τους, θέτοντας στη διάθεση των νέων ιδεών, πόρους, εμπειρία και δυνατότητες που χρειάζονται για ένα ξεκίνημα.

Το IQbility πρωτοτυπεί σε σχέση με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, αφού παρέχει χρηματοδότηση άμεσα μέσω της συνεργασίας του με το PJ Tech Catalyst Fund, συμμετέχοντας στο ρίσκο της νέας επιχείρησης με μερίδιο μετοχών και όχι υπό τη μορφή δανείου ή επιδότησης.

Παρέχοντας ένα σύνολο πόρων, υποδομών, διασυνδέσεων και μέσων, το IQbility προσφέρει σε ομάδες τυπικά 2 έως 4 ανθρώπων ένα πρόγραμμα που με συστηματικό και δομημένο τρόπο θα τις βοηθήσει να εξελιχθούν σε επιχειρήσεις με εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες στον συνεχώς εξελισσόμενο χώρο της τεχνολογίας.