Τη Δευτέρα, ενώπιον του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι φάκελοι με τις οικονομικές προσφορές για το 33% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με πηγές στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να καταλήξει ο διαγωνισμός και να πουληθεί τελικά το ποσοστό που κατέχει το Ταμείο σε έναν απ’ τους δύο “διεκδικητές”, οι προσφορές δεν μπορούν να είναι μικρότερες απ’ την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία του Οργανισμού.

Σήμερα η κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 2,24 δισ ευρώ περίπου . Κάτι που σημαίνει ότι για το 33% οι προσφορές δεν μπορούν να είναι μικρότερες από 740 εκατ. ευρώ περίπου.

Αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε περίπτωση τα ποσά είναι μικρότερα τότε ο διαγωνισμός θα κριθεί άγονος.

Κάτι βέβαια που δεν θα αποτελεί καλή εξέλιξη για το σύνολο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τελικώς την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων, αφού θα δείξει ότι σε έναν “ελκυστικό” διαγωνισμό δεν υπήρξε και ικανοποιητικό επενδυτικό ενδιαφέρον !

Υπενθυμίζεται ότι τη μία προσφορά για τον ΟΠΑΠ κατέθεσε η κοινοπραξία Emma Delta στην οποία συμμετέχουν το τσέχικο fund PPF, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς και η πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Κοπελούζου. Τη δεύτερη το hedge fund Third Point του Daniel Loeb, το οποίο κατέβηκε στο διαγωνισμό αυτόνομα, χωρίς να έχει Έλληνες ή άλλους συνεταίρους.