Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 25 ετών από την εισαγωγή της FOURLIS Α.Ε. Συμμετοχών.  Οι κ.κ. Ιωάννης και Στυλιανός Φουρλής, ιδρυτές της εταιρίας, κήρυξαν την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι».

Η Εταιρία FOURLIS Α.Ε  ιδρύθηκε το 1950 από τον Αναστάσιο Φουρλή με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάζονται και οι άλλοι τρεις αδελφοί Φουρλή, Στέλιος, Ιωάννης και Ηλίας. Η εταιρεία ξεκινά με την εισαγωγή και το εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών από την Γερμανία, έχοντας την αποκλειστική αντιπροσωπεία των κορυφαίων Brand names της εποχής, τις κουζίνες, τα αερόθερμα και τους απορροφητήρες Junker + Ruh, τα ηλεκτρικά ψυγεία Linde και τα ραδιόφωνα ERRES.

Περίπου 30 χρόνια μετά, στις 21 Απριλίου του 1988 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη σημερινή επέτειο είπε μεταξύ άλλων: «Είναι για εμάς πάντα μεγάλη ικανοποίηση να «εορτάζουμε» επετείους σαν τη σημερινή γιατί μας δείχνει ότι η μακροχρόνια κοινή πορεία εταιριών και Χρηματιστηρίου, μπορεί να είναι επιτυχημένη και επωφελής και για τις δύο πλευρές. Πέρα από τη σταθερά αξιόλογη παρουσία της τα 25 αυτά χρόνια στο Χρηματιστήριο που καταδεικνύει πως μια εταιρία που ξεκίνησε ως οικογενειακή, μπορεί να μεγαλώσει και να ισχυροποιηθεί, η εταιρία FOURLIS Α.Ε είναι και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης επιδεικνύοντας σεβασμό προς τους μετόχους και συνεπή δέσμευση σε υψηλές αξίες Επιχειρηματικής Ηθικής. Παράλληλα στέκεται σταθερά δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των εταιριών μας, με την παρουσία εκπροσώπων της στα Roadshow μας στο Λονδίνο. Χρειαζόμαστε τέτοιες εταιρίες στο ελληνικό Χρηματιστήριο. Εταιρίες που θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας μας στην προσπάθειά που γίνεται από όλους να περάσουμε στην φάση της ανάπτυξης. »

Ο κύριος Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος της FOURLIS Α.Ε.  δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση : «Στα εξήντα τρία χρόνια της ιστορίας μας κατορθώσαμε να προσαρμοστούμε στις ανάγκες και τις συνθήκες της εποχής. Συνδυάσαμε τον οικογενειακό χαρακτήρα της επιχείρησης με την επαγγελματική διοίκηση. Μετεξελίξαμε το αντικείμενο δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα ένας από τους ισχυρότερους Ομίλους λιανικής στην ευρύτερη περιοχή.

Η συμβολή του Χρηματιστηρίου στην ανάπτυξή μας υπήρξε κομβικής σημασίας διότι – εκτός από τα αντληθέντα κεφάλαια – το Χρηματιστήριο μας ώθησε στον εκσυγχρονισμό, στην πειθαρχία, στην εταιρική διακυβέρνηση, στη διαφάνεια.

Είμαι βέβαιος ότι η Fourlis με τη βοήθεια του Χρηματιστηρίου, θα συνεχίσει τη δυναμική πορεία της με γνώμονα το συμφέρον των ανθρώπων της, των μετόχων της και της κοινωνίας.»