Την πρώτη θέση εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατέλαβε το τμήμα θεματοφυλακής της Citibank Ελλάδος και κατά το Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η Citibank Ελλάδος πρώτευσε και στις δύο ως άνω κατηγορίες με ποσοστό 18,79% στην εκκαθάριση και 33,10% στο διακανονισμό επί του συνόλου των συναλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα Θεματοφυλακής της Citibank Ελλάδος καταλαμβάνει συνεχώς την 1η θέση στον διακανονισμό συναλλαγών από το 4ο τρίμηνο του 2010, οπότε και για πρώτη φορά εκδόθηκαν από τα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. τέτοια στατιστικά στοιχεία, με αφορμή την εισαγωγή Γενικών Εκκαθαριστικών Μελών στην αγορά των μετοχών (από 27/9/2010).

Το τμήμα Θεματοφυλακής της Citibank (Securities & Fund Services, Institutional Clients Group), λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1989 και προσφέρει σε θεσμικούς επενδυτές υπηρεσίες, για τις οποίες επί 14 συνεχή έτη βραβεύεται (Top Rated) από μία εκ των πλέον έγκυρων ερευνών του χώρου (Global Custodian Survey).

Οι υπηρεσίες Θεματοφυλακής της τράπεζας απευθύνονται τόσο σε Έλληνες και αλλοδαπούς θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι επενδύουν σε ελληνικά χρηματιστηριακά προϊόντα και κρατικούς τίτλους της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και σε Έλληνες θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι επενδύουν στο εξωτερικό αντιστοίχως, μέσω ενός μοναδικού δικτύου που εκτείνεται σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο.