Οι σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις δεν απολύουν ή έχουν περιορίσει τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού τους στο ελάχιστο, δεν έχουν ουσιαστικά μειώσει τις αμοιβές και δεν έχουν θίξει τα επιδόματα, ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δ. Δασκαλόπουλος μιλώντας στην εκδήλωση βράβευσης Best Workplaces 2013 Greece.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχουν τα καλύτερα συστήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, οι καλύτερες συμφωνίες με τα σωματεία, ο καλύτερος μέσος όρος αμοιβών. Σε αυτές τις επιχειρήσεις τηρείται η νομιμότητα σχολαστικά, οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση καταβάλλονται κανονικά, εκεί δεν υπάρχει μαύρη εργασία», πρόσθεσε.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, σημείωσε, καταφέρνει ακόμη παρά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί, να πολλαπλασιάζει τα φωτεινά παραδείγματα άριστης πρακτικής και κοινωνικής ευθύνης.

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι αυτά συμβαίνουν «μέσα στα συντρίμμια της μονομερούς λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές μας και στα οποία συνεισφέρει η αβελτηρία και ατολμία του πολιτικού μας συστήματος».

Καταλήγοντας, είπε ότι η σύγχρονη συμμαχία εργοδοσίας και εργαζομένων, μακριά από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις του παρελθόντος και κομματικές συνθηματολογίες, είναι η μόνη που μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα σε κάθε επιχείρηση και να συνεισφέρει έτσι ευρύτερα στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.