Αύξηση πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό καταγράφει τον Απρίλιο ο όμιλος Σαράντη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο CFO του ομίλου κ.Κ.Ροζακέας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου της χρήσης.

Η συγκράτηση των πωλήσεων στο α’ τρίμηνο του 2013 στην εσωτερική αγορά (-11%) που επηρεάστηκαν λόγω εποχικότητας (το εφετινό Πάσχα εορτάζεται αργότερα απ’ότι το 2012) δείχνει να ξεπερνιέται καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, οι πρώτες ενδείξεις για τις πωλήσεις Απριλίου είναι αυξητικές.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Alpha Finance η διοίκηση της Σαράντης εμφανίστηκε ευχαριστημένη και για την επίδοση του α’ τριμήνου, αφού η προσαρμοσμένη κερδοφορία αυξήθηκε κατά 105%.

Σε ότι αφορά την πώληση των μετοχών των ΚΑΕ, ο κ. Ροζακέας ισχυρίστηκε ότι ήταν απόφαση της διοίκησης ώστε  το ρευστό να πάει σε αποπληρωμή δανείων. Σήμερα η εταιρεία Σαράντης διατηρεί χαρτοφυλάκιο μετοχών ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών διατηρεί τίτλους του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, που θα πουλήσει στο κοντινό μέλλον. Σύμφωνα με τον κ. Ροζακέα η πώληση θα είναι επικερδής.

Η διοίκηση επανέλαβε το στόχο της φέτος για 246 εκατ. ευρώ έσοδα (+4,2% από πέρυσι), EBITDA 22,7 εκατ. ευρώ (+7,4% από πέρυσι) και καθαρά κέρδη 13,9 εκατ. ευρώ (+14,4% από πέρυσι).