Καθώς όλο και περισσότερα video ανεβαίνουν σε δίκτυα όπως το Instagram, το Facebook, το Youtube και το Tiktok, οι χρήστες δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες με τη βοήθεια των εξελιγμένων καμερών των κινητών τους τηλεφώνων και των ειδικών φίλτρων.

Από την άλλη ο ήχος είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι ενός video και παρόλα αυτά συχνά παραβλέπεται. Έτσι πολλά video καταλήγουν να ακούγονται σαν βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ‘90. Η accusonus λύνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Αναπτύσσει εργαλεία που βοηθούν επαγγελματίες και μη, να επιδιορθώνουν άμεσα τον ήχο στα video τους δίνοντάς τους την αίσθηση ότι έχουν γυριστεί υπο τις ιδανικές συνθήκες ενός επαγγελματικού στούντιο.

Η accusonus, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργαλείων της για την επιδιόρθωση ηχητικού περιεχομένου καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά δημιουργίας περιεχομένου, σήκωσε 3,3 εκατομμύρια δολάρια (Series Α). Η Venture Friends έκανε lead τον γύρο στον οποίο συμμετείχαν επίσης η Big Pi, η IQBility, η PJ Tech καθώς και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών υπό τον Michael Tzannes, συνιδρυτή της accusonus και πρώην CEO της Aware Inc.

“Η δημιουργία οπτικοακουστικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας δεν πρέπει να είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν επαγγελματίες ή να επενδύσουν σε ακριβό και πολύπλοκο εξοπλισμό” αναφέρει ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης, συνιδρυτής και CEO της accusonus. “H πατενταρισμένη τεχνολογία μας έχει εκδημοκρατισει τη δημιουργία περιεχομένου ήχου. Η ανάπτυξη νέων αλγορίθμων και η τελειοποίηση του UX βοήθησε ώστε να δημιουργήσουμε εργαλεία τα οποία i) είναι εύκολα στη χρήση σε νεο-εισερχόμενους δημιουργούς και ταυτόχρονα ii) επιταχύνουν τη ροή εργασίας των επαγγελματιών ήχου και video”.

Τα εργαλεία Βελτίωσης και Επιδιόρθωσης Ακουστικού Περιεχομένου (ERA) της accusonus μπορούν να “καθαρίσουν” ηχογραφήσεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Πρόκειται για plug-ins που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε όλα σχεδόν τα προγράμματα επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, από βασικά προγράμματα όπως το Audacity και το Garageband έως τα πιο εξειδικευμένα όπως το Adobe Premiere Pro, Apple Final Cut, Avid Pro Tools, Apple Logic Pro και Da Vinci Resolve.

Η accusonus είναι από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν προϊόντα μηχανικής μάθησης (Machine Learning) στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας ήχου. Το 2014 κυκλοφόρησε στην αγορά το Drumatom, το πρώτο εργαλείο παγκοσμίως που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της «διαρροής μικροφώνου» στις ηχογραφήσεις τυμπάνων. Το 2017 η accusonus κυκλοφορεί το Regroover, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναλύσει ένα μιξαρισμένο ηχητικό δείγμα και να το χωρίσει στις αρχικές πηγές από τις οποίες προήλθε. Το Regroover έχει χαρακτηριστεί ως το λογισμικό που ανοίγει νέους δρόμους στα προγράμματα παραγωγής μουσικής. Σήμερα τα πολυβραβευμένα προϊόντα της accusonus χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως αλλά και απο βραβευμένους με Grammy παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι Bob Dylan, Lou Reed, Goo Goo Dolls, Super Furry Animals, Wilco, Sia, Shakira, Alex Clare, Noel Galagher, Prodigy, Michael Jackson, Trey Songz, Pussycat Dolls, Jessica Simpson και Jennifer Lopez. Το 2018 η accusonus επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την Adobe Inc. Η πατενταρισμένη τεχνολογία της accusonus ενσωματώθηκε στα κορυφαία προγράμματα της Adobe για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου.

“Όποιον youtuber, podcaster ή social media influencer και να ρωτήσουμε, όλοι θα απαντήσουν ότι θέλουν να έχουν ποιότητα επιπέδου Χόλιγουντ στα video τους” συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Τσιλφίδης. “Αλλά για να βγει μια και μόνο ταινία ή τηλεοπτική σειρά σε τέτοια ποιότητα, χρειάζεται να συνεργαστούν δεκάδες επαγγελματίες που θα δουλεύουν για μήνες. Αυτό είναι αντίθετο με ότι συμβαίνει στα αγαπημένα μας κανάλια στο youtube: εκεί τα επεισόδια ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα και συνήθως παράγονται από ένα μόνο άτομο ή μια μικρή ομάδα. Αυτή η νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά έχει ανάγκη από ένα λογισμικό που είναι γρήγορο, “ευφυές” και αποτελεσματικό. Τα παλιά και πολύπλοκα εργαλεία απλά δεν της ταιριάζουν. Στην accusonus χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής για να δημιουργήσουμε εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι αλλά έχουν δυνατότητες που μέχρι πρόσφατα ήταν διαθέσιμες μόνο σε εξειδικευμένους επαγγελματίες”.

Η accusonus έχει συσταθεί στη Βοστώνη των ΗΠΑ και διατηρεί δύο γραφεία στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Πάτρα. Αυτός η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να μεγαλώσει η ομάδα τόσο του engineering όσο και του marketing στην Αθήνα και στην Πάτρα και τη δημιουργία νέων προϊόντων που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στην παγκοσμια αγορα.