Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ελένη Στεργίου

Εγκρίθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς το δάνειο ύψους 8,5 εκατ. ευρώ προς την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), ικανοποιώντας έτσι τα αιτήματα των τευτλοπαραγωγών και της ομοσπονδίας των εργαζομένων, που είχαν πρόσφατα συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η νέα διοίκηση της ΕΒΖ.

Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την αποπληρωμή του υπολοίπου της περυσινής σοδειάς των παραγωγών τεύτλων και σύντομα οι παραγωγοί θα κληθούν να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται. Έτσι, οι τευτλοπαραγωγοί θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο και θα επανεκκινηθεί και η μεταποιητική παραγωγική διαδικασία.

Mετά τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΒΖ αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να καταρτιστεί και το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, όπως έχει προαναγγείλει το υπουργείο. Η κυβέρνηση σκοπεύει το επόμενο διάστημα να εκπονήσει -με τη συμμετοχή των καλλιεργητών και των εργαζομένων- ένα συνολικό σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ και της παραγωγής ζαχαροτεύτλων.

Τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας μετά από φόρους παρουσίασαν ζημιές 31,65 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 19,12 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους παρουσίασαν ζημιές 39,75 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 14,36εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της μητρικής ΕΒΖ διαμορφώθηκε στο -38,98% έναντι -6,34% της περσινής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον όμιλο ήταν -21,95% έναντι + 7,99% της περσινής περιόδου.