Επιχειρήσεις

Ανδρέας Δημητρίου (ΑΠΣΙ Πίνδος): Νέα μονάδα έτοιμων γευμάτων και επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ

  • Στέλιος Μορφίδης


Εγκαίνια της νέα Βιομηχανικής Μονάδας Επεξεργασίας Κοτόπουλου το περασμένο Σάββατο – Στα 9,5 εκατ. έφθασε η επένδυση – Δημιουργούνται 100 νέες θέσεις εργασίας

Έναν νέο επενδυτικό κύκλο συνολικού ύψους 27 εκατ. ευρώ, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2024, έχει ανοίξει ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος». Το περασμένο Σάββατο η διοίκηση του Συνεταιρισμού υπό τον Πρόεδρο κ. Ανδρέας Δημητρίου εγκαινίασε τη νέα Βιομηχανική Μονάδας Επεξεργασίας Κοτόπουλου, που δημιούργησε στις εγκαταστάσεις της πρώην Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου (ΣΒΕΚΗ).

Η νέα μονάδα αναπτύσσεται σε κτηριακές εγκαταστάσεις 7.000 τ.μ. και το ύψος της επένδυσης, που υπήχθη στο καθεστώς ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, έφτασε τα 9,5 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του προήλθει από Ίδια Κεφάλαια, κρατική επιχορήγηση και δανεισμό από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και την Eurobank.

 

Με τη νέα επένδυση, που σε πρώτη φάση δημιουργεί 100 νέες θέσεις εργασίας, ο Συνεταιρισμός επεκτείνεται και στο κομμάτι των έτοιμων γευμάτων.

«Η νέα μονάδα επεξεργασίας θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση μας στην ελληνική αγορά, στη διεθνή αγορά αλλά και στην καρδιά των καταναλωτών, όπου για εμάς είναι ο αυστηρότερος κριτής εδώ και 63 χρόνια λειτουργίας», δήλωσε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» κ. Ανδρέας Δημητρίου.

Στη νέα Βιομηχανική Μονάδα Επεξεργασίας Κοτόπουλου του Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», έχουν αναπτυχθεί 5 νέες γραμμές παραγωγής:

-Γραμμή παραγωγής έτοιμων ψημένων προϊόντων, νωπών ή κατεψυγμένων από κρέας κοτόπουλου, είτε συμβατικού είτε ελευθέρας βοσκής

-Γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου.

-Γραμμή παραγωγής κατεψυγμένου γύρου κοτόπουλου για την κάλυψη των αναγκών του HORECA για την ελληνική και ξένη αγορά.

-Γραμμή παραγωγής μαριναρισμένων νωπών προϊόντων κοτόπουλου

-Γραμμή παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου

«Στόχος μας πάντα είναι η έρευνα και η ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων μέσα από υπεύθυνες πρακτικές, όπως τα προϊόντα που θα παραχθούν στη συγκεκριμένη μονάδα, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον εξαγωγικό μας προσανατολισμό», υπογράμμισε ο κ. Δημητρίου.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο κ. Δημητρίου με τους υφυπουργούς Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο, καθώς και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη

«Εκτός από μεγαλύτεροι και καλύτεροι, γίνεστε και νοστιμότεροι», σχολίασε ο κ. Αμυράς στον χαιρετισμό του, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη επένδυση με ακόμη πιο μεγάλη προοπτική. Τη διάθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να στηρίξει την ελληνική περιφέρεια και τις επιχειρήσεις, ιδίως του αγροδιατροφικού τομέα, μετέφερε απ’ την πλευρά του ο κ. Στύλιος

Τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης όσο και οι δήμαρχοι Ιωαννιτών και Ζίτσας, όπου εδρεύει ο Συνεταιρισμός, κ.κ. Μωυσής Ελισάφ και Μιχάλης Πλιάκος δεσμεύτηκαν ότι θα είναι δίπλα στον Συνεταιρισμό αναγνωρίζοντας τον ως «πυλώνα» της τοπικής οικονομίας.

Ηγετική θέση με μερίδιο άνω του 30%

Με έδρα το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 63 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Κινητήρια δύναμή του είναι οι περισσότεροι από 500 πτηνοτρόφοι μέλη του και αποτελεί σήμερα ένα διεθνές σύγχρονο πρότυπο συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας. Διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρεί πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας και στηρίζει έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα αποτελώντας έναν απ’ τους σημαντικότερους οικονομικούς πυλώνες της Ηπείρου.

 

Διαβάστε ακόμη

Ο νέος διεθνής μέτοχος της ΔΕΗ, τα καλά νέα του Ανδρεάδη, το τιμόνι στη Μελίνα, το «επενδυτικό χαρέμι» του Πρεμ και οι 4 επιστολές της Attica Bank 

VICKO: Ισχυρά «αντισώματα» για την ελληνική «Zara Home»

Φράνσις Χόγκεν: Το «βαθύ λαρύγγι» του Facebook αποκαλύπτεται – «Ποταμός» καταγγελιών στην εκπομπή 60 minutes του CBS