Να ανοίξουν τα ρολά των μεγάλων καταστημάτων ΙΚΕΑ αποφάσισε ο όμιλος Fourlis, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, έπειτα και απ’ την άρση του περιορισμού των 20 ατόμων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το ίδιο προσανατολίζεται να κάνει και το πολυκατάστημα Attica στο City Link, το οποίο σήμερα λειτουργεί μόνο στο ισόγειο ενώ ανακούφιση εκφράζουν και οι εκπρόσωποι άλλων μεγάλων αλυσίδων που διαμαρτύρονταν για το μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την άρση του περιορισμού των 20 ατόμων σε ένα κατάστημα ανεξαρτήτως τετραγωνικών. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα διατηρηθεί ο περιορισμός των 25 τ.μ. ανά πελάτη ως τα 500 τμ, και από εκεί και έπειτα ισχύει το 1 πελάτης για κάθε 100 τμ.

Μία ρύθμιση που αναμένεται να δώσει αρκετό χώρο στα πολύ μεγάλα καταστήματα, τα οποία την περασμένη εβδομάδα έπρεπε να επιλέξουν να λειτουργήσουν με ζημία ή να παραμείνουν κλειστά.

Ο όμιλος Fourlis είχε αποφασίσει να μην ανοίξει τα μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ αλλά να τα χρησιμοποιήσει, όπου επιτρεπόταν, μόνο για παραδόσεις προϊόντων μέσω του click away.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου η νέα ρύθμιση επιτρέπει την επαναλειτουργία των καταστημάτων μιας και όπως εξηγούσαν κύκλοι της στο newmoney θα μπορούν ταυτόχρονα να βρίσκονται σε κάθε ένα απ’ αυτά τα μαγαζιά 100 – 150 πελάτες ταυτόχρονα.

«Το να μπορείς να έχεις μία επισκεψιμότητα 1.000 – 1.500 πελατών την ημέρα σε αυτά τα καταστήματα σου δίνει το περιθώριο να ανοίξεις», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Η απόφαση της διοίκησης είναι τα ρολά να ανέβουν για τους πελάτες μέσω προκαθορισμένων ραντεβού (click inside) σε όλα τα καταστήματα και σημεία ΙΚΕΑ απ’ την ερχόμενη Τρίτη. Και τούτο προκειμένου τη Δευτέρα να προλάβουν να απελευθερωθούν τα ταμεία απ’ τα προϊόντα προς παραλαβή μέσω του click away τα οποία έχουν συσσωρευτεί.

Μοναδική εξαίρεση το κατάστημα ΙΚΕΑ στην Θεσσαλονίκη, το οποίο επανέρχεται μεν σε λειτουργία αλλά μόνο με click away για παραλαβή προϊόντων.

Μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να λειτουργήσει και η ψηφιακή πλατφόρμα για τα ραντεβού στα καταστήματα.

Το City Link

Την ίδια ώρα να ανοίξει και τους υπόλοιπους ορόφους του πολυκαταστήματος στο City Link προσανατολίζεται η Attica Department Stores. Σημειωτέον ότι σήμερα λειτουργεί με click inside μόνο το τμήμα καλλυντικών, στο ισόγειο. Μία επιλογή που είχε γίνει λόγω του ασύμφορου οικονομικά περιορισμού των 20 ατόμων.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η άρση του μέτρου αποτελεί κίνητρο να επανενεργοποιηθούν και άλλα καταστήματα που ως σήμερα είτε παρέμεναν κλειστά είτε υπολειτουργούσαν.

Εν τω μεταξύ αλυσίδες που ήδη λειτουργούν μέσω του click inside ξεκίνησαν από χθες το βράδυ κιόλας να τροποποιούν τις παραμέτρους των ψηφιακών πλατφορμών τους προκειμένου να μπορούν να κλείνουν αυτόματα περισσότερα ραντεβού.

Διαβάστε ακόμη: 

Προβλήματα στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τι εξετάζεται

Γνωρίστε τον 23χρονο δισεκατομμυριούχο που έγινε ο νεότερος ιδιοκτήτης ομάδας στην Αγγλία