Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Έρχεται μεγάλη μονάδα κατασκευής για οχήματα στην Ελλάδα

  • newsroom


Συμφωνία για την κατασκευή των ηλεκτρικών λεωφορείων στον Βόλο σύναψε η εταιρεία ΝΚ Τρέιλερς με την κινεζική Zonson Smart Auto

H πρώτη συμφωνία για την συναρμολόγηση ηλεκτρικών λεωφορείων είναι γεγονός και ήδη ετοιμάζονται οι γραμμές συναρμολόγησης στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου. Ο λόγος για την εταιρεία ΝΚ Τρέιλερς της γνωστής οικογένειας Κιολεΐδη που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εμπορικών οχημάτων και τρέιλερς πολλές δεκαετίες.

Μάλιστα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο που απέκτησε η ΝΚ Τρέιλερς το λειτουργεί εδώ και καιρό ο δήμος Τρικάλων καταγράφοντας εξαιρετική πορεία και αφορά σε ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο, συμπαραγωγής της Βολιώτικης εταιρείας με την Κινεζική «Zonson Smart Auto»-θυγατρική της «ZTE».

Τα συγκεκριμένα οχήματα διακρίνονται για το… χαμηλό τους βάρος μιας και είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο ενώ αξιοσημείωτη είναι η ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία τους η οποία αγγίζει τα 450 χιλιόμετρα με μόλις μία φόρτιση.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ΝΚ Τρέιλερς κ. Γιώργος Κιολεΐδης δήλωσε στην τηλεόραση του TRT ότι: «Το πρωί ξεκινά το λεωφορείο και το βράδυ φορτίζεται κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται ενδιάμεση φόρτιση. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία έχουν υπερσύγχρονα συστήματα, είναι όλο αλουμινένιο και ο σκελετός τους και έχουν μέχρι και σύστημα κατάσβεσης φωτιάς σε περίπτωση ατυχήματος. Έχουμε κάνει συμφωνία με τους κατασκευαστές να συναρμολογηθούν στην Ελλάδα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsauto