«Επενδύουμε στη δευτερογενή παραγωγή, αλλά όλες μας οι εταιρείες κάνουν συμβολαιακή γεωργία», δήλωσε ο Απόστολος Ταμβακάκης, Πρόεδρος EOS Capital Partners Fund, κατά την ομιλία του στο πάνελ «Αγροτική πολιτική και ψηφιακή τεχνολογία» στο 2ο Cantina Academy, με αντικείμενο: «Διασφαλίζοντας το μέλλον της τροφής».
Ο κ. Ταμβακάκης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι έχουν προβεί σε 400 εκατ. ευρώ επενδύσεις και τόνισε: «Ενδιαφερόμαστε γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι καλά και έχουν μεταπωλητική αξία. Υπάρχουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται και παράλληλα υπάρχει μεγάλη δυνατότητα συγχωνεύσεων και εξαγωγών».
Επιπλέον, τόνισε ότι «Αναμένουμε ενδυνάμωση και να βγει υπεραξία λόγω της διασφάλισης τροφής στην περιοχή του Κόλπου. Δεν συνιστούν απειλή οι δασμοί των ΗΠΑ» και συνέχισε «Όταν υπάρχει κρίση ακόμη και στην εφοδιαστική αλυσίδα – όπως τον καιρό της COVID- συμβάλλει στην αύξηση των εξαγωγών. Οι κρίσεις δίνουν ευκαιρίες».
Στο πάνελ «Αγροτική πολιτική και ψηφιακή τεχνολογία» συμμετείχαν ο Απόστολος Ταμβακάκης, Πρόεδρος EOS Capital Partners Fund και η Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός, π. Ευρ. Επίτροπος Απασχόλησης με συντονιστή τoν Διευθυντή του Πρώτου Θέματος Μπάμπη Κούτρα.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.