Την άμεση άρση των τραπεζικών περιορισμών για την εισαγωγή πρώτων και βοηθητικών υλών, απαραίτητων για την υλοποίηση της παραγωγής τους και της εκτέλεσης των ανειλημμένων τους υποχρεώσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό ζητούν με επιστολή τους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Νικόλαο Φράγκο, οι Σύνδεσμοι ένδυσης και υπόδησης ΣΕΠΕΕ-ΣΚΕΕ-ΕΛΣΕΒΒΥΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος, Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, Ελληνικός Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχανιών Υποδημάτων και Εξαγωγέων).
Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, μετά από τρεις εβδομάδες περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, οι επιχειρήσεις των κλάδων ένδυσης και υπόδησης αδυνατούν να συνεχίσουν τις παραγωγικές δραστηριότητές τους λόγω σοβαρών ελλείψεων πρώτων και βοηθητικών υλών που προμηθεύονται από το εξωτερικό.
Ενόψει της προετοιμασίας των επιχειρήσεων για συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις τον Αύγουστο του 2015 και το Σεπτέμβριο του 2015, δεν καθίσταται δυνατή η προετοιμασία νέων συλλογών. Ήδη ακυρώθηκαν συμμετοχές ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις για τις αρχές Αυγούστου, ενώ οι επιπτώσεις στις εξαγωγές αλλά και στην εγχώρια παραγωγή θα είναι από τον ερχόμενο μήνα δραματικές και η όλη κατάσταση θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε υποχρεωτική στάση παραγωγής και λειτουργίας πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Αιτούμεθα δια της παρούσης την άμεση άρση των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων για αγορά πρώτων και βοηθητικών υλών από προμηθευτές του εξωτερικού για τις επιχειρήσεις των κλάδων ένδυσης και υπόδησης όπως επίσης και άρση των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων και για τις παραγγελίες πρώτων και βοηθητικών υλών μέσω αντιπροσώπων οίκων του εξωτερικού. Επίσης θα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και στην εισαγωγή έτοιμων προϊόντων που εισάγονται από το εξωτερικό από ελληνικές επιχειρήσεις των ανωτέρω κλάδων», καταλήγει η επιστολή.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.