Σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 45 εκατ. ευρώ, εντός έξι μηνών προχωρά η ΑΒ Βασιλόπουλος, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει ανεβάσει η εταιρεία στο ΓΕΜΗ. Η διάρκεια θα είναι πενταετής και θα έχει ετήσιο σταθερό επιτόκιο 4,04%. Οι πόροι θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση λειτουργικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Ως ομολογιούχοι θα συμβληθούν η μητρική της ΑΒ, Delhaize ‘The Lion’ Nederland B.V. που θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των 11.250.000 ευρώ και η εταιρεία με την επωνυμία Ahold Delhaize Finance Compan N.V., Curaçao, (ενεργούσα μέσω του υποκαταστήματος της στη Γενεύη), που είναι συνδεδεμένη με την ΑΒ και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των 33.750.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση της ΑΒ Βασιλόπουλος στο ΓΕΜΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η Εταιρεία), με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 000267201000, η οποία εδρεύει επί της Λεωφόρου Σπάτων, αριθμός 81 στο Γέρακα, ΤΚ 15344, Αθήνα ανακοινώνει σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 101 του Ν. 4548/2018, τη χορήγηση της προβλεπόμενης στο άρθρο 100 του Ν. 4548/2018 ειδικής άδειας για την εντός έξι μηνών έκδοση από την Εταιρεία κοινού, ανεξασφάλιστου ομολογιακού δανείου ανώτατου ποσού σαράντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ (€45.000.000) (το Ομολογιακό Δάνειο) με διάρκεια πέντε ημερολογιακών ετών και ετήσιο σταθερό επιτόκιο 4.04% για τη χρηματοδότηση λειτουργικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας, σύμφωνα με τα άρθρα 59 επ. του Ν. 4548/2018 και με βάση πρόγραμμα έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου μετά σύμβασης κάλυψης ομολογιών (το Πρόγραμμα μετά Συμβάσης Κάλυψης), στο οποίο θα συμβληθούν ως ομολογιούχοι (i) η εταιρεία με την επωνυμία Delhaize ‘The Lion’ Nederland B.V. που είναι μητρική της Εταιρείας και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού των € 11.250.000 και (ii) η εταιρεία με την επωνυμία Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao, (ενεργούσα μέσω του υποκαταστήματος της στη Γενεύη), που είναι συνδεδεμένη με την Εταιρεία και θα καλύψει ομολογίες μέχρι του ποσού € 33.750.000 (οι Ομολογιούχοι).
Oι ως άνω εταιρίες είναι συνδεδεμένες με την Εταιρεία κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 99 επ. Ν. 4548/2018, διότι:
(α) η Delhaize ‘The Lion’ Nederland B.V. αποτελεί μοναδικό (100%) μέτοχο της Εταιρείας και
(β) η Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao (ενεργούσα μέσω του υποκαταστήματος της στη Γενεύη), ελέγχεται εμμέσως από την εταιρεία Koninklijke Ahold Delhaize N.V., η οποία ταυτόχρονα ελέγχει εμμέσως και την Εταιρεία (κατά την έννοια των άρθρων 99επ. του Ν. 4548/2018 και του άρθρου 32 του Ν. 4308/2014).
Η χορήγηση της ειδικής άδειας αφορά στην Ahold Delhaize Finance Company N.V., Curaçao, (ενεργούσα μέσω του υποκαταστήματος της στη Γενεύη), καθώς αναφορικά ειδικά με την εταιρεία Delhaize ‘The Lion’ Nederland B.V., δυνάμει του άρθρου 101 (4) του Ν. 4548/2018, δεν απαιτείται η λήψη ειδικής άδειας κατά τα άρθρα 99 και 100 του Ν. 4548/2018 και η σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ του μοναδικού μετόχου (Delhaize ‘The Lion’ Nederland B.V.) και της Εταιρείας αρκεί να καταχωρίζεται στα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου ή να καταρτίζεται εγγράφως.
Η άδεια για την ανωτέρω συναλλαγή, που κρίθηκε δίκαιη, εύλογη και εξυπηρετούσα τα συμφέροντα της Εταιρεία, χορηγήθηκε δυνάμει της από 15 Δεκεμβρίου 2025 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού αυτό έλαβε υπόψη την από 12/12/2025 έγγραφη δήλωση του μοναδικού μετόχου της Εταιρείας ότι δεν προτίθεται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει αυτή για το ζήτημα της παροχής της ειδικής άδειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 100 παρ. 3 του Ν. 4548/2018.
Διαβάστε ακόμη
Ελβετικό φράγκο: Τι επιλογές έχουν 40.000 δανειολήπτες
Allwyn–ΟΠΑΠ: Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στη δομή του deal χωρίς τις προνομιούχες μετοχές
Κυβέρνηση: Η αισιοδοξία Μητσοτάκη για το αγροτικό – Πρέσινγκ σε αντιπολίτευση και βουλευτές
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.