Σε διαζύγιο οδηγούνται οι βασικοί μέτοχοι της Avramar, Mubadala Investments και Amerra Capital, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού «El Economista», εξέλιξη που όπως όλα δείχνουν πραγματοποιείται με φόντο τις δραστηριότητες στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για συμφωνία μεταβίβασης του ποσοστού που κατείχε η Mubadala Investments στην Amerra Capital. Πρόκειται για ποσοστό 43,08% της Avramar Ιχθυοκαλλιέργειες που με βάση όσα αναφέρονται περνάει στον έλεγχο της Amerra.

Η ανάληψη του μεριδίου θα μπορούσε να είναι το προοίμιο μιας μεταγενέστερης πώλησης, δεδομένου ότι η εταιρεία εξακολουθεί να αναζητά αγοραστή, τουλάχιστον, για τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, αναφέρεται χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Amerra ως private equity fund έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να χειριστεί την υπόθεση εξυγίανσης του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών.

Τραπεζικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το newmoney ανέφεραν πως εδώ και καιρό υπήρχε διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών και αιτιολογούσαν την εξέλιξη αυτή με το σκεπτικό πως η Amerra είναι πολύ πιθανό να βλέπει αξία στις ισπανικές δραστηριότητες από μελλοντική πώλησή τους.

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός για την πώληση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη και συνεχίζεται με τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές, το ισπανικό fund Atitlan, η Aqua Bridge από τα ΗΑΕ και η Philosofih, συμφερόντων της Diorasis.

Διαβάστε ακόμη  

ING: Η συνεργασία είναι η μόνη εναλλακτική λύση στην αστάθεια για τη Γαλλία – Tα δύο σενάρια 

Axia: Ανεβάζει τον πήχη στα 27,4 ευρώ για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για την πώληση της Ηλέκτωρ στη Motor Oil 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ